FİLYOS’TA YOL KAPATMA EYLEMİ

FİLYOS’TA YOL KAPATMA EYLEMİ
gundemeregli.com-Zonguldak’ın Muslu beldesinde sabah 1 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı kazaya tepki gösteren Filyos beldesi sakinleri, demiryolunu ve karayolunu trafiğe kapattı.
Merkeze bağlı Muslu beldesinde Filyos-Zonguldak arasında sefer yapan 67 ES 417 plakalı halk otobüsünün devrilmesi sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı kazanın ardından öğle saatlerinde Türkali köyünde yaşanan yol kapatma eylemi yaklaşık 4 saat sürmüştü. Bu kez Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde toplanan yüzlerce kişi, Filyos-Zonguldak karayolunu ve aynı zamanda Zonguldak-Karabük hattı arasında olan demiryolunu trafiğe kapattı. Jandarma ekipleri önlem alırken, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal eylemin sona erdirilmesi için belde sakinleriyle görüştü.
Belde sakinlerinden Ahmet Çelikkanat, yetkilerin bir an önce önlem alması gerektiğini belirterek, “Kömür trenleri her gün gelip gidiyor buradan. Filyos halkının demek kömür kadar değeri yok ki yolcu treni koymuyorlar. 30, 40, 50 kişi otobüse doluyorlar, her gün bu ölüm yolundan işlerine ve okullarına gitmeye çalışıyorlar. Bu insanları ölümle burun buruna kimse getiremez. O kadar başkan ve vekil atanmış seçilmiş, onlara sesimizi duyurmak için buradayız. Yetkili kişi gelene kadar burada durmaya devam edeceğiz” dedi.
Olay yerine gelen Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da vatandaşların sorunlarını dinledi.
Devrilen halk otobüsü içinde bulunan ve Filyos beldesinde balıkçı olan Ahmet Akgün (68) de yaşanan kazayı anlattı. Akgün, “Otobüs Tepeköy mevkiinde olan çeşmenin orda freni patlayınca yaklaşık 1 kilometre boyunca devam etti. Ben şoför Ramazan’ın yanındaydım. Ben uçacağımı anlayınca koltuğa sarıldım. Ben o sırada arabanın camından çıkmışım. Kendime geldiğimde bahçedeydim” dedi.
Eylem nedeniyle yüzlerce araç uzun kuyruklar oluştururken, Karabük Demir Çelik Fabrikası’na kömür taşıyan 24265 ve 24058 sayılı yük trenleri de bir süre durdu.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 07:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER