Fındık fiyatında son durum

30 Mart’tA soğuk havanın etkisi ile rekolte düşüklüğü yaşanan fındık, tarihinde en yüksek fiyata ulaştı.

Fındık fiyatında son durum

gundemeregli.com-30 Mart’ta soğuk havanın etkisi ile rekolte düşüklüğü yaşanan fındık, tarihinde en yüksek fiyata ulaştı.Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi.

30 Martta soğuk havanın etkisi ile rekolte düşüklüğü yaşanan fındık, tarihinde en yüksek fiyata ulaştı.

Fındık rekoltesinin beklenenden az olduğu belirtilirken, fiyatlarının yeni sezonda 15 liradan yukarı çıkacağı sinyalleri verildi. 30 Marttan sonra 10 liraya kadar yükselen 2013 yılı mahsulü fındık fiyatı, 2014 yılı mahsulünde 15 liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Hiçbir kurum yâda kuruluş tarafından fındıkta fiyatın belirlenmediğini söyleyen Eynesil Ziraat Odası Başkanı Mustafa Reşat Ustaoğlu, “Fındık fiyatını arz talep dengesi belirleyecektir. Pazara fındık gelmeye başladı, ancak fiyattaki artış devam ediyor. Önümüzdeki günlerde arz talep dengesiyle fiyatlar makul seviyeye ulaşacaktır. Üreticilerimizin emanete fındık vermemelerini konusunda da sürekli olarak uyarıda bulunuyoruz.” dedi.

Üreticilerin fındığı pazara çok getirmeleri halinde fiyatların düşeceğini hatırlatan Ustaoğlu,“ Üreticilerimizi bu konuda sürekli olarak uyarıyoruz. Fındığın bol gelmesi ile fiyatlarda artışlar duruyor. 10 liradan açılan fındık piyasası 11 lira 200 kuruşa kadar yükseldi. Üretici fındığını pazara çok getirse fiyatlardaki yükselme gerçekleşmeyecektir. Fındığın birkaç ay içinde 13 lira olacağını tahmin ediyoruz. Aralık ayından sonra ise 15 liraya kadar yükselmesini bekliyoruz.”dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER