Fındık Hırsızlığı arttı

Alaplı´nın Aşağı Doğancılar Köyü Tekke mahallesinde 5 çuval fındık çalındı.

Fındık Hırsızlığı  arttı

Alaplı´nın Aşağı Doğancılar Köyü Tekke mahallesinde 5 çuval fındık çalındı.

Alaplı´nın Aşağı Doğancılar Köyü Tekke mahallesindeiki gün önce 5 çuval fındık çalındığı ortaya çıktı.Bu yıl fındık üretiminin az olması nedeniyle fındık fiyatlarındaki artış, fındık hırsızlarının çoğalmasına neden oldu.Köylerde boş fındık alanlarında şüpheli kişilerin araçlarla dolaşması köylülerin endişesini artırırken, şüphelerin bu kişiler üzerine yoğunlaşmasına sebep olduğu belirtildi.Köylülerden alınan bilgiye göre, her gün araçlarla köylerine boş fındık alıcısı onlarca kişi geldiği, bu kişilerin ticaret yapıyoruz iddiası ile köyleri gezerek uygun evleri tespit ettiklerini ifade ettiler.

Hırsızlıkların gündüz olmadığını gece olduğunu söyleyen köylüler, daha önceleri köylerinde böyle hırsızlık olaylarının görülmediğini söylediler.Alaplı İlçe Jandarma ekiplerinin ise hırsızlık olaylarını titizlikle takip ettiği, fındık hasadı başlamadan bildiri dağıtarak hırsızlığa karşı köylüleri bilgilendirdikleri ifade edildi.

Çamlıbel Köyü muhtarı Mithat Mandacı,İlçe Jandarma görevlilerinin köylerde dolaşan şüpheli kişilerin 156 Jandarma hattına bildirilmesi konusunda kendilerini uyardığını, bu husustaİlçe Jandarma Komutanlığı tarafından verilen bildirileri köylülere dağıttıklarını söyleyen Mandacı şunları ifade etti; “ İlçemizde bul yıl fındık fazla olduğu için fındık almak için dışarıdan çok insan geliyor. Birkaç köyde yaşanan fındık hırsızlık olaylarını ardından jandarma Muhtarlara köylülere dağıtılmak üzere bildiri dağıttı. Bu bildiride, Şüpheli yabancı tanımadığını şahsı gördüğünüzde eşkâlini detaylı olarak alınız. Ayrıca şüpheli araç görüldüğünde plakası, rengi ve modelini alarak jandarma ekiplerine bildirilmesi isteniyor. Köylülerimiz bu konularda bilgilendiriyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 06:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER