Fırıncı cinayetine müebbet hapis talebi

Zonguldak’ta geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, bir fırıncıyı annesiyle yasak aşk yaşadığı iddiasıyla öldüren Hidayet E. için Cumhuriyet Savcılığı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Fırıncı cinayetine müebbet hapis talebi
 Zonguldak’ta geçtiğimiz yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, bir fırıncıyı annesiyle yasak aşk yaşadığı iddiasıyla öldüren Hidayet E. için Cumhuriyet Savcılığı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

2014 yılının Eylül ayında Çaylıoğlu köyünde fırıncı Mehmet Özdemir’i silahla ateş ederek öldüren Hidayet E. hakkında Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırlayarak mahkemeye sundu. Ekmek fırınında çalışan Mehmet Özdemir’i marangoz atölyesine çekerek burada belinden çıkardığı tabancayla ateş ederek öldüren Hidayet E.’nin yasak aşk iddiası da HTS kayıtlarının incelenmesiyle doğrulanmadı.

İddiaya göre Mehmet Özdemir’e ait olduğu ve annesi H.E.’nin kullandığı telefon hattı ile Mehmet Özdemir’in kullandığı telefon hattı arasında görüşme yapılmadığının ortaya çıkması üzerine Hidayet E. hakkında haksız tahrik koşullarının oluşmadığı tespit edildi.



ANNE İDDİALARI DOĞRULAMADI

Tanık olarak beyanına başvurulan anne H.E., şüpheli oğlu Hidayet E. ve mağdur şüpheli oğlu Adem E.’nin beyanlarını doğrulamadı. Olayda hayatını kaybeden Özdemir ile akraba olmaları nedeniyle görüştüklerini, görüşmelerinin olağan olduğunu, çocuklarının Mehmet Özdemir’i neden öldürdüklerini bilmediğini beyan etti.

Hidayet E.’nin, olayda ölen Mehmet Özdemir’e ait olduğu ve annesi H.E.’nin kullandığını bildirdiği telefon hattı ile Mehmet Özdemir’in kullandığı hat arasında HTS kayıtlarının yapılan incelemelerinde herhangi bir görüşme kaydığının bulunmadığı tespit edildi.

Ölen Mehmet Özdemir ile Hidayet E.’nin annesi H.E. arasında olduğu iddia edilen ilişkinin vehim düzeyde kaldığı, şüpheliler lehine haksız tahrik koşullarının oluşmadığı tespit edilerek kasten adam öldürme suçundan yargılanması talep edildi. Cumhuriyet Savcısı, Hidayet E.’nin ağabeyi Adem E.’nin de olay yerine geldikten sonra tarafları ayırmayarak kavgaya dahil olduğu, ölen Mehmet Özdemir’i yere düşürdüğü ve tartıştığı bu nedenle de üzerine atılı iştirak iradesiyle kasten öldürme suçuna katıldığına karar verdi.

Şüphelilerin savunması, müşteki beyanı, tanık beyanları, adli muayene raporları, ölü muayene ve otopsi zaptı, adli tıp raporu, kriminal inceleme raporları, HTS kayıtları, muhafaza altına alma ve el koyma tutanakları, olay yeri görgü tespit tutanağı, kamera görüntü CD’si delil olarak mahkemeye sunuldu.


OLAY


Olay, Çaylıoğlu köyünde 2014 yılının Eylül ayında meydana geldi. Hidayet E. (34), tartıştığı fırıncı Mehmet Özdemir’i (42) kurşunlayarak öldürdü. Adliyeye getirilen Hidayet E., savcılıktaki ifadesinde cinayetin detaylarını anlattı.

Mehmet Özdemir ile annesi. H.E.’nin (60) yasak aşk yaşadıklarını iddia eden Hidayet E., kendilerini yaklaşık bir yıl önce ilk kez dağlık bir alanda gördüğünü, daha sonrasında da sürekli takip ettiğini ileri sürdü. Annesinin kendi üzerine kayıtlı olan telefon hattı dışında Mehmet Özdemir adına kayıtlı başka bir telefon hattı bulundurduğunu ve o hat üzerinden görüştüklerini ileri süren zanlı, cinayet günü yaşananları da detaylı bir şekilde savcıya anlattı.

Zanlı, cinayet gecesi Mehmet Özdemir ile kendilerine ait marangoz atölyesi önünde oturduklarını, Özdemir’in eve doğru baktığını, “Ne bakıyorsun?” diye sorduğunu, ters cevap alınca da kavga etmeye başladıklarını iddia etti.

Kavga sırasında yere düştüğünü ve yaralandığını ileri süren Hidayet E., kavgaya daha sonra ağabeyi Adem E.´nin de dahil olduğunu, kendisinin de ruhsatlı tabancasını ateşleyince yanlışlıkla ağabeyini vurduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER