Fırıncı cinayetinin ilk duruşması yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde işlenen fırıncı cinayeti ile ilgili ilk duruşma Zonguldak Adliyesi’nde gerçekleşti.

Fırıncı cinayetinin ilk duruşması yapıldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde işlenen fırıncı cinayeti ile ilgili ilk duruşma Zonguldak Adliyesi’nde gerçekleşti.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde fırıncıda çalışan Mehmet Özdemir’in öldürülmesi olayına ilişkin olarak ilk duruşma önceki gün Zonguldak adliyesinde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Hidayet E.’nin yanı sıra tanıklar ile öldürülen Mehmet Özdemir’in yakınları da hazır bulundu. Savcılık iddianamesinde Mehmet Özdemir’in H.E. ile ilişki yaşadığı şüphesi ile oğulları Hidayet E. tarafından işlendiği, kardeşi Adem E.’nin de cinayete iştirak ettiği belirtildi. Savcılık iddianamesinde ayrıca öldürülen fırıncı Mehmet Özdemir ile yasak ilişki yaşadığı iddia edilen cinayet zanlılarının annesi H.E. arasında cep telefon numaralarındaki HTS kayıtları incelendiğinde hiçbir görüşmelerine rastlanmadığı belirtildi. Savcılık cinayet zanlıları Hidayet E.’yi kasten adam öldürme, kardeşi Adem E.’nin ise cinayete iştirakten müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Mahkemede tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilen cinayet zanlısı Hidayet E., tutuksuz yargılanan kardeşi Adem E., avukatlarının duruşmada bulunmaması nedeniyle ifade vermedi. İlk ifadesinde öldürülen Mehmet Özdemir ile aralarında akrabalık dışında duygusal bir ilişki bulunmadığını söyleyen sanıkların annesi H.E., Mart ayında verdiği ifade de ise daha önceki ifadesini değiştirdi. H.E. son ifadesinde öldürülen Mehmet Özdemir’in kendisini telefonla taciz ettiğini ve kendisi ile ilişkiye girmek istediğini ileri sürdü.
Öldürülen Mehmet Özdemir’in ailesi ise tanık H.E.’nin ifadesini çocuklarının ağır tahrik indiriminden yararlanmaları için değiştirdiğini, kendisinin ilk ifadesinin dikkate alınmasını talep etti. Mahkeme tanık ifadelerinin değişmesi, sanık avukatlarının duruşmada bulunmaması nedeniyle duruşmayı 21 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

ÖLDÜRÜLEN FIRINCININ OĞLU KONUŞTU
Çaylıoğlu köyünde Hidayet E.’nin ateşlediği tabancadan çıkan 5 kurşunla öldürülen fırıncı Mehmet Özdemir’in oğlu Mesut Özdemir gazetecilere yaptığı açıklamada adalete güvendiklerini ve sanıkların ağır tahrik indiriminden yararlandırılmadan cezalandırılmalarını istedi. Özdemir, HTS kayıtları incelendiğinde babası ile H.E. arasında hiçbir telefon görüşmesi kaydına rastlanmadığını belirterek, Biz karşı tarafla uzaktan akraba olsak da içli dışlıydık. Sanığın babası ile benim babam kuzenler. Onların marangoz dükkanlarının yanında benim babamın çalıştığı ekmek fırını var. Babam zaten marangoz işlerinden anlayan insandı. O kadar içli dışlıydık ki babam onların marangoz dükkanına girer işini yapar çıkardı. Oğulları ile de hiç bir husumeti yoktu. Şimdiye kadar hiç bir olay duymadık. Aynı şekilde olay olduktan sonra çevredeki herkese sorduk. Sezdikleri, duydukları bir olay var mı diye. Hiç kimseden bir husumet olduğunu düşünmedik. Biz bu olayı ilk duyduğumuzda bize kaza olduğunu söylediler. Biz olayın namus cinayeti olduğunu ertesi gün öğrendik. Çok şaşırdık. Biz zaten inanamadık. Bunlarında zaten tamamen düzmece olduğuna inanıyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER