Fiziksel engelli aileye devlet sahip çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı İsafakılı köyünde yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veren fiziksel engelli Turan ailesine devlet sahip çıktı.

Fiziksel engelli aileye devlet sahip çıktı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı İsafakılı köyünde yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veren fiziksel engelli Turan ailesine devlet sahip çıktı.

Alaplı ilçesine bağlı İsafakılı Köyünde yıkılmak üzere olan harabe evde yaşam mücadelesi veren, 7 yaşında geçirdiği havale sonucu yüzde 45 özürlü olan İsmail Turan (47) ve doğuştan sağ ayağı 5 santim kısa olan eşi Havva Turan’a devlet sahip çıktı.

İl Özel İdarenin iş makineleriyle ev temelinin yeri açılan Turan ailesinin yeni ev inşaat çalışmalarına kısa sürede başlanacağı belirtildi.

İşsizlik nedeniyle evine bakmakta zorluk çektiğini ve evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten İsmail Turan (47), şöyle konuştu: “7 yaşımda geçirdiğim havale nedeniyle yüzde 45 özürlü kaldım. Bir süre önce bir kalp ameliyatı geçirdim ve bazısağlık sorunlarım var. İşsizim 3 aydan 3 aya engelli maaşı alıyorum ama aldığım parayla evimi geçindirmekte zorlanıyorum. Üç çocuğum var okula gidiyorlar. Çoğu zaman onların okul masraflarını karşılamakta güçlük çekiyorum. Evimiz zaman zaman esniyor. Her an çökebilecek durumda, kışın evin her tarafı açık olduğu için ısıtamıyoruz. Yağmurlu havalarda ev su içinde kalıyor. Eşim ve çocuklarım ev yıkılacak diye korkuyor, ağlıyor. Sağ olsun devletimiz bize sahip çıktı. Desteklerinden ve girişimlerinden dolayı Alaplı eski kaymakamı Yıldıray Malğaç ve mevcut Kaymakam Altuğ Çağlar´a teşekkür ederiz”
Doğuştan sağ ayağı 5 santim kısa olan eşinin işsiz olması dolayısıyla maddi sıkıntı içinde olduklarını belirten fiziksel engelli Havva Turan da “Eşimle ikimiz engelli maaşı alıyoruz. Ama aldığımız engelli maaşı yetmiyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşıyoruz. Evimiz çok eski ve her an yıkılma tehlikesi içindeydi. Devletimiz sayesinde yeni evimize kavuşacağız inşallah” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER