GAZETECİLER BELİRLEDİ..BİRİNCİ BELLİ OLDU

GAZETECİLER BELİRLEDİ..BİRİNCİ BELLİ OLDU
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Koleji 11. sınıf öğrencileri düzenlenen geleneksel ´Gazete Günleri´ etkinliğinde hazırladıkları gazetelerini görücüye çıkarttı. İlçede ki yerel gazetecilerin not verdiği yarışmada puanları Meydan Gazetesi topladı.
Fatih Koleji 11. Sınıf öğrencileri ayrı guruplar halinde Meydan, Eftal, Mozaik, Yelken ve Malumat ismini verdikleri 5 gazete hazırladı. 60 gün içerisinde hazırlanan gazeteler Ereğli’de yayın yapan gazetelere gönderilerek gazetecilerin beğenisine sunuldu. Ereğli’de ki yerel ve ulusal gazete temsilcileri gazeteleri tek tek inceleyerek tasarım, içerik, özgünlük gibi kategorilerde 5 gazeteye ve haberlerine puan verdiler. Yapılan değerlendirmeler sonunda önceki  gün Fatih Koleji’nde düzenlenen etkinlikte Meydan, Eftal, Mozaik, Yelken ve Malumat gazetelerinin editörleri slayt gösterisi eşliğinde hazırladıkları gazeteleri anlattılar.
Fatih Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı, düzenlenen törende yaptığı konuşmada öğrencilerin takım ruhu oluşturarak rekabet içerisinde ortaya güzel eserler çıkarttığını söyledi. Öğrencilerin gazeteleri hazırlaması kadar ilçedeki yerel ve ulusal gazete temsilcilerinin de onlara destek vermesinin önemli olduğuna vurdu yapan Arıkçı, “Ya öğrencileri yarıştırırsınız, rekabet ortamı içerisinde bir şeyler üretmelerine vesile olarak eğitim kalitesini sağlamaya çalışırsınız ya da öğrencilere paylaşmayı öğretirsiniz. Paylaşımcı bir modelle herkes bilgilerini daha fazla arttırarak kaliteyi de arttırmış olursunuz. Biz okul olarak sevgili öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla beraber bu iki modeli de bir denge içerisinde yürütmeye çalışıyoruz. Herkes gerçekten özverili bir çalışma yaptı, kalite bu sene gerçekten çok üst seviyelerde oldu. Ben sizlerin adına değerli basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu kalitede sizin gayretlerinizin yanında onların da payı çok büyük. Öğrencilerim adına ben bütün basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bu sene gazetelerimizin hepsi çok kaliteli, keşke yarıştırmasak gazeteleri ama böyle geleneksek bir etkinlik olmuş artık. Bu sene dediğim gibi zirve yaptı gazeteler, çok başarılı çalışmalar hepsi. Sizden sonrakilerin işi çok zor bunu da söylemek istiyorum. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Değerli basın mensupları gerçekten bize çok katkı sağlıyorlar ve sizlere değer veriyorlar. İnşallah bu değeri siz arttırarak devam ettirirsiniz. Onların gayretlerini ve emeklerini boşa çıkartmazsınız. Çünkü ben oların hepsinin çok yoğun olduğunu biliyorum. Artı sizler 45 günlük süreçte bu işin ne kadar stresli, zor ve fedakârlık isteyen bir iş olduğunu anladınız. Ben tekrardan basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah güzel, başarılı bir netice olur ve herkes kazanır dedi.
Törende Meydan, Eftal, Mozaik, Yelken ve Malumat adlı gazeteler bünyesinde en iyi haber, en iyi spor haberi, en iyi röportaj, tasarım ve çeşitlilik gibi dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Öğrencilerin hazırladığı gazetelerin editörlerine ödülleri yerel ve ulusal gazete temsilcileri, eksik gördüğü yada beğendiği noktalara temas etti. Törende genel klasmanda Meydan Gazetesi birinci, Mozaik Gazetesi ikinci ve Yelken Gazetesi’de üçüncü seçildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 06:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER