Gazeteciliğin çilesini çeken bilir….

Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (ZGYD) tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü Moda Cafe&Restaurant’ta basın, siyaset, iş dünyası camiasından davetlilerin de katıldığı kahvaltı organizasyonunda derneğin kurucu üyeleri tanıtılırken ZGYD Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Şekerci tarafından derneğin kuruluş amacı ve misyonu anlatıldı.

Gazeteciliğin çilesini çeken bilir….

Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (ZGYD) tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü Moda Cafe&Restaurant’ta basın, siyaset, iş dünyası camiasından davetlilerin de katıldığı kahvaltı organizasyonunda derneğin kurucu üyeleri tanıtılırken ZGYD Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Şekerci tarafından derneğin kuruluş amacı ve misyonu anlatıldı.

ZGYD tarafından gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda Zonguldak merkez ve ilçelerinde bulunan hiçbir gazeteci örgütü ile rekabet içerisinde olunmayacağı vurgulanırken gazeteci ve kent sorunları adına el birliği ile hareket etmenin öncelikli olacağı belirtildi.

Cinal; ‘’Amacımız, Rekabet Değil Ortak Çözüm Arayışıdır’’

ZGYD tarafından gerçekleştirilen kahvaltıda açılış konuşmasını yapan ZGYD kurucu üyelerinden, Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kanal B Zonguldak Temsilcisi Ali Cinal; ‘’ “Öncelikle tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’ni kurma amacımız; diğer mesleki kuruluşlarla kavga, ya da rekabet değil, ortak çalışmalarla kentimizin sorunlarını çözüme kavuşturmaktır. Bunun yanında son yıllarda saygınlığını kaybeden mesleğimize, geçmişte olduğu gibi yeniden saygınlığını kazandırmaktır.
Genç arkadaşlarımızla yola çıktık. Bizlerde mesleki tecrübelerimizi genç arkadaşlarımıza aktararak sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Derneğimizin meslektaşlarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şekerci; ‘’Birlikte Hareket Edebiliriz’’

Cinal’in konuşmasının ardından söz alan ZGYD Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Şekerci konuşmasına Kahvaltıya katılan ve farklı nedenlerden dolayı katılmak isteyip katılamayan herkese teşekkür ederek başlarken şu ifadeleri kullandı;

‘’Kentte mevcut gazeteci örgütleri bulunmasına rağmen neden bu yola girdik ve bu derneği kurduk.

Mevcut örgütler elbette ki belli çalışmalar yapmaktadır. Bunların yeterli olup olmadığı değerlendirmesini kendi içlerinde mutlaka yapıyorlardır.

Ancak bizler yapılanları yeterli bulmadığımız, eksikleri tamamlamak ve güzel projelere imza atmak için Zonguldak Gazeteciler ve Yazarlar Derneğini kurduk.

Diğer örgütlerle rekabet için yola çıkmadık. Her zaman bir araya gelip basın emekçisi arkadaşların problemleri ve kent sorunlarının çözümü noktasında birlikte hareket edebileceğimizi belirtmek isterim.

‘’Mesleğin Çilesini Çeken Bilir’’

Bizler öncelikle Zonguldak basın camiasında çekilen sıkıntılara çözüm aramak, mesleğimizin gün geçtikçe yitirmekte olduğu saygınlığı tekrar kazanabilmesi adına mücadele etmek ve kent sorunları noktasında birlikte hareket ederek sorunların çözümü için bir güç oluşturmak üzere bu çatı altında toplandık.

Çıktığımız bu yolda tüm önerilerinizi değerlendireceğimizi ve uygulanabilirlik noktasında elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz.

Gazetecilik mesleğinin çilesini çeken bilir. Zonguldak’ta oldukça fazla sayıda basın ve medya kuruluşu bulunmasına rağmen meslekte kadro sıkıntısı yaşanmaktadır.

‘’Gençler Gazetecilik Yapmak İstemiyorla’’

Muhabir arkadaşların yaşadıkları sıkıntılar çevrelerindeki gençlere o kadar fazla yansımaktadır ki gençler bu mesleğe yönelmek istememektedir. Meslekte sıkıntı yaşayan arkadaşların sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yapabilirsek, mesleğin güzelliğini ve kutsallığını anlatabilirsek mesleğe genç arkadaşları kazandırabileceğimize inanıyoruz.

‘’Birlik ve Beraberlik İçinde Olmalıyız’’

Yine gazeteci arkadaşların kendi aralarında veya siyasi, işadamı, bürokrasi çevresiyle yaşadıkları kişisel sorunlar kent sorunlarının önüne geçmeye başladı.

Kendi aramızda ne yaşarsak yaşayalım toplumsal sorunların çözümü noktasında birlik ve beraberlik sergilemek durumundayız.

‘ZGYD, Saygınlığın Yeniden Kazanılması İçin Kuruldu’’

ZGYD olarak Zonguldak basınında yaşanılan sıkıntılara, çekilen zorluklara çözüm aramak ve sonuca varmak adına çıktığımız yolda, yine Zonguldak basınında yoğun bir şekilde yitirildiği görülen saygınlığın yeniden kazandırılması amacına hizmet etmek üzere bu oluşumu gerçekleştirdik ve sizlerle birlikteyiz.

Konuşmaların ardından ZGYD yönetim kurulu üyeleri tanıtılırken kahvaltının ardından davetliler ile terasta çay içilip sohbette bulunuldu.

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri Gökhan Demir ile Atınç Kayınova, Osman Haberal,MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve eşi, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Kozlu Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Çakır, Kozlu Belediyesi AKP Meclis Üyesi Mehtap Emral, Kozlu Maden Şehitleri Derneği Başkanı Ayhan Gökgöz, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Yüksel, Kozlu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Vehbi Emre,Kozlu Belediyesi Personeli, Eren Enerji Personeli, Emekçi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay, Madenciler Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Osman Tutkun, Gürleyen İnşaat Sahibi Cengiz Gürleyen, Kozlu AKP Belediye Meclis Üyesi Hikmet Aydın, Susma Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bahattin Arı ve eşi Sevim Arı, CHP Merkez İlçe eski başkanı Tarık Coşkun’un yanı sıra çok sayıda Merkez ve ilçelerde görev yapan basın emektarları ve yerel gazete okurları da kahvaltıya katılanlar arasındaydı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER