Gazi olmak şereftir,işte o mesajlar

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr. Hüseyin Uysal ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin “19 Eylül Gaziler günü “dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gazi olmak şereftir,işte o mesajlar

Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr. Hüseyin Uysal ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin “19 Eylül Gaziler günü “dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yayımlanan mesaj şu şekilde;

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN

Büyük Türk Milletinin tarihi boyunca ödün vermediği, vazgeçmediği, uğrunda canını feda etmekten kaçınmadığı en önemli özelliği Bağımsızlık ve Özgürlük tutkusudur.Türk Ulusu, her zorluğa rağmen, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının, İstiklal ve Özgürlük uğrunda başlattığı mücadelede, vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri yok etme başarısını gösteren büyük bir ulustur.Şanslı tarihimiz, bu uğurda canını veren Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz sayesinde kazanılan zaferler ve kahramanlık destanlarıyla doludur.Vatan, Millet, Bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutarak, canını feda eden ve bugünlere gelmemizi sağlayan aziz şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar birlik ve bütünlüğümüzün özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgeleridir. Uğrunda büyük bedeller ödenerek bağımsızlığını kazanan bu topraklar Şehitlerimizin ve Gazilerimizin, bizlere emanetidir.Bu duygu ve düşüncelerle bugün yurdumuzun her köşesinde törenlerle kutlanan Gaziler Gününü kutluyor. Bu günkü hür ve bağımsız yaşantımızı bizlere sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet şükranla anıyor, halen hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

“Aziz milletimiz tarihi boyunca vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna kahramanca mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır.İşgal ve esarete alışık olmayan Türk milletimiz bu özelliği ile tarihe ismini altın harflerle yazdırmıştır. Saygıdeğer gazilerimizde bu eşsiz zaferin en büyük mimarlarındandır. Bu nedenle gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı, geçmişten günümüze kadar şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OPR DR HÜSEYİN UYSAL

“Vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz ülkenin medarı iftiharıdır.Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ilelebet devam ettirmek, milli birlik ve bölünmez bütünlüğü muhafaza etmek amacıyla, ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz;Yazdığınız destanlar ile Türk Milleti’nin hafızasına kazınan isimleriniz, asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek bizim görevimizdir” Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.´´

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN

Cumhuriyetimizin kuruluşu, bağımsızlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için en zor şartlarda canını ortaya koymaktan çekinmeyerek milletimizin gönlünde çok ayrı bir yeri olan şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlar ve olmaya da devam edeceklerdir. Onlar, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlar, canlarını hiçe sayarak, gelecek nesillere hür ve bağımsız bir ülke bırakmanın gururunu yaşamışlar, tüm mazlum milletlere de örnek olmuşlardır. Milletimiz, dün olduğu gibi, bugün de yarın da onları hiçbir zaman unutmayacak ve aziz hatıralarını nesilden nesile yaşatmaya devam edecektir. Ülkemiz için canını vermiş şehitlerimiz, canını vermekten çekinmemiş gazilerimizin ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmamak, daima onların yanında olmak, hayatta olan gazilerimizin yaşam şartlarını kolaylaştırmak, başta ülkemizi yönetenler olmak üzere hepimizin görevidir. Onlar, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu emanete gereken değeri vermek ve gelecek nesillere de bu bilinci aşılamak hepimizin asli sorumluluğudur.

Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, nurlanmış şehitlerimizi, onurlanmış gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyor, ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER