Gazi polise devlet övünç madalyası verildi

Zonguldak´ta düzenlenen törenle gazi polis memuru Yıldıray Çelik´e devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Gazi polise devlet övünç madalyası verildi
Zonguldak´ta düzenlenen törenle gazi polis memuru Yıldıray Çelik´e devlet övünç madalyası ve beratı verildi.31 yaşındaki polis memuru Yıldıray Çelik, 2013 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bölücü terör örgütü yandaşlarınca düzenlenen saldırıda sol gözünden yaralanmıştı. Zonguldak Valiliği´nde düzenlenen tören ile gazi polis memuru Yıldıray Çelik’e Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından devlet övünç madalyası ve beratı verildi.Törene, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Yorulmaz, askeri erkan ve polis memurları katıldı.
Vali Ali Kaban, Çelik´e övünç madalyasını vererek, Cumhurbaşkanımızın talimatları üzerine şu anda bütün Türkiye´de aynı anda devlet övünç madalyalarını veriyoruz ifadesini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZ VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZ HER DAİM GÖNÜLLERDE YAŞAYACAK”
Gerçekleşen tören esnasında konuşan Vali Kaban, Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz her daim gönüllerde yaşayacak. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz her daim gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları asla unutulmayacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, vatan sevgisiyle görevlerini yaparken canlarını veren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere kutsal mirasıdır. Vatan, millet ve bayrak sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutan, bağımsız ve özgür yaşama ülküsünden hiç bir zaman ödün vermeyerek Türk milleti, bu yolda can veren, gazi olan kahramanlarımız sayesinde sonsuza dek yaşayacak. Şer odaklarının yurdumuzu bölmeye ve parçalamaya gücü yetmeyecektir. Polis memuru Yıldıray Çelik ve ailesine birlikte geçirecekleri sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllar diliyorum dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER