Gazi ve ailesi faciadan ucuz kurtuldu

Zonguldak’ta Diyarbakır’da terör örgütüyle girdiği çatışmada gazi olan 45 yaşındaki Gazi Kadir Özboyar’ın arka bahçesinden kopan kayalar evinin bir bölümünü yıktı.

Gazi ve ailesi faciadan ucuz kurtuldu
Zonguldak’ta Diyarbakır’da terör örgütüyle girdiği çatışmada gazi olan 45 yaşındaki Gazi Kadir Özboyar’ın arka bahçesinden kopan kayalar evinin bir bölümünü yıktı. Evde mahsur kalan gazi ve ailesi itfaiyenin merdiveni sayesinde kurtuldu. 
Edinilen bilgiye göre olay gece yarısı Terakki Mahallesi Hür Sokak üzerinde meydana geldi. Diyarbakır’da bölücü terör örgütüyle girdiği çatışmada gazi olan 45 yaşındaki Kadir Özboyar gece yarısı evinin mutfak kısmında meydana gelen sese uyandı.
Hamile eşi Cemile Özboyar’ın da uyarısıyla mutfak kısmına bakan Özboyar, ifadelerine göre kapıyı kapattığı sırada heyelan meydana geldi. Evde bulunan kızı Hilal’i de alarak evin ön kısmına sığınan aile faciadan ucuz kurtuldu. Arka bahçeden kopan kaya ve taş parçaları evin mutfak bölümünü yerle bir etti.
İhbarı alan Zonguldak UMKE, 112, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine seferber oldu. Evde mahsur kalan aileyi kurtarmak üzere çalışma başlatan ekipler evin ön kısmında mahsur kalan aileyi merdiven yardımıyla tahliye etti.
Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi alarak heyelanın meydana geldiği yere bant çekti. İki katlı evin alt katında oturan anne Ballı Özboyar da olası çökme ihtimaline karşı tahliye edildi. Ekipler çalışmalarının ardından bölgeden ayrılırken aile de misafirhaneye yerleştirilme talebine karşılık akrabalarının yanında kalacaklarını ifade ettiler.
Olayın şokuyla yaşadıklarını anlatan gazi Kadir Özboyar ise “Gece çıtırtıya uyandım. Eşim de ses duyduğunu söyledi. Mutfak kısmına baktım. Kapıyı açtım kapattım o sıra olduğu gibi aşağıya göçtü. Canımı zor kurtardık. Ön tarafa kaçtık. Bir süre mahsur kaldık. İtfaiyenin merdiveniyle kurtulduk. Alt katta da annem yaşıyordu. Her ihtimale karşı iki kat da tahliye edildi. Geceyi akrabalarımızın, komşularımızın yanında geçireceğiz” diye konuştu.
Ekiplerin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER