Gaziler bu ülkenin tapularıdır, bu ülkenin temel direkleridir

Zonguldak’ta okul müdürü Engin Mutlu, 101 yıl sonra teslim aldığı dedesinin İstiklal Madalyası ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği´ne üye oldu.

Gaziler bu ülkenin tapularıdır, bu ülkenin temel direkleridir
Zonguldak’ta okul müdürü Engin Mutlu, 101 yıl sonra teslim aldığı dedesinin İstiklal Madalyası ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği´ne üye oldu.
101 yıl önce İstiklal Harbi’nde savaşan dedesi Hüseyin Mutlu’nun İstiklal Madalyası´nı 10 yıl süren mücadele sonrası teslim alan Engin Mutlu, Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Gaziler Derneği’ne üye olan Engin Mutlu, sevincini dile getirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Mutlu’yu derneklerine üye yaparak kendilerini bu dernek çatısı altında görmekten dolayı sevinç yaşadıklarını ifade etti.
Gazi kalpağını başına takan Engin Mutlu ise, böyle bir anı yaşamaktan dolayı büyük sevinç ve gurur duyduğunu ifade ederek, Dernek Başkanı Ramazan Çakal’a teşekkür etti.

“GAZİLER BU ÜLKENİN TAPULARIDIR, BU ÜLKENİN TEMEL DİREKLERİDİR”
Gaziler Derneği´nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Engin Mutlu, gazilerin bu ülkenin tapuları, bu ülkenin temel direkleri olduğunu söyledi. Dedesinin aralıksız 3 yıl İstiklal Harbi´nde savaştığını ifade eden Mutlu, “Bugün burada benim için ailemiz için ve memleketimiz için çok önemli bir an düşünüyorum. Bu derneğin içerisine girmek, başkanımla yan yana olmak, burada gazi büyüklerimle beraber olmak benim için ayrı bir şeref. Bugüne kadar birçok güzel şey gördük ama böyle bir gurur, böyle bir sevinç, böyle bir kıvancı yaşamak ayrı bir duygu veriyor bana. Çünkü burada sadece kendi adıma değil, dedemin şuan burada olduğunu varsayarak burada bulunuyorum. Dedem, hiç aralıksız izin yapmamak şartıyla 3 yılı geçkin bir süre İstiklal Harbi´nde mücadele etti. Dedemin orada yaşadıklarını, bize anlattıklarını düşündükçe burada bulunuşumun bana verdiği ağır bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Çünkü gaziler bu ülkenin tapularıdır, bu ülkenin temel direkleridir. Şehitlerimiz de buna dahil olmak üzere onların izi, onların hatıraları yaşadığı sürece bu topraklar bizim en güzel, en mutlu, en huzurlu yaşayacağımız yerler olacak. Bu anlamda ben gazilerimizi ve bu ülke için kanını akıtan, bu bayrağın dalgalanabilmesi adına önemli olduğunu düşüyorum. Eğer burada bir görevim olursa bunu yapmak benim için ayrı bir gurur ve şeref meselesi olacak. Ben başkanıma beni kabul ettiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BU MADALYA 100 YILLIK MÜCADELENİN TİMSALİDİR”
Aldıkları madalyanın ailesi ve memleketi için büyük önem taşıdığını söyleyen Mutlu, aldıkları madalyanın 100 yıllık mücadelenin timsali olduğunu ifade etti. Dedesinin 16 yaşında savaşa katıldığını anlatan Mutlu, “Bu madalya bizim ailemiz ve memleketimiz için 100 yıllık bir önem taşıyor. İstiklal Harbi 1922 yılında bitti. O günden bugüne 96 yıllık bir süre geçti ama dedem 1900 doğumlu, dedem 16 yaşında Birinci Dünya Savaşı´nda doğu cephesine gönderiliyor. Yedek olarak alınıyor, çünkü yaşı küçük. Orada acemi eğitimini yürüttükten sonra 1917 yılında cepheye sevk ediliyor. O esnada doğu cephesinde Ruslar ihtilal nedeni ile durunca dedem tekrar köyüne birliğine geri geliyor. Yani 1916’dan 2016 yılına 100 yıllık bir çalışmanın, bir gayretin, bir mücadelenin timsalidir bu madalya bizim için. Dedem köyde yaşamış uzun yıllar. Köyde yaşadığı yıllarda sıkıntılı zamanları olmuş. 1940’lı yıllarda ciddi rahatsızlıklar geçirmiş. Dedem 1989 yılında 89 yaşında vefat etti. Şuanda İstanbul’da Feriköy Mezarlığı’nda. Amcamlar madalyayı almak, o gururu yaşamak için çalışmışlar ama kayıtların muhtelif yerlerde olması nedeniyle ulaşamamışlar. Ben aşağı yukarı 10 yıldır bu madalyayı nasıl alabileceğimiz konusunda bir takım araştırmalar yaptım ve nihayetinde madalyayı aldık. Ama bu madalya öncelikle amcamlar ve babam olmak üzere ailemizdeki herkes için önem taşıyor. Dolayısıyla ben bu madalyayı şahıs olarak değil, dedemin bütün çocukları ve bütün torunları için aldım. Türkiye’de yaşayan herkesin bu madalyada payı vardır. İnşallah burada bu derneğin çatısı altında bu madalyaya layık olabilmek için elimden geleni yapmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER