“Geceleri uyuyamıyorum”

Kdz. Ereğli´de, geçen hafta bir kadının cüzdanını çaldığı iddiası ile kalabalık tarafından sıkıştırılarak linç edilmek istenen 13 yaşındaki O.K.’nin ailesi çocuğunu dövenlerden şikâyetçi oldu.

“Geceleri uyuyamıyorum”
gundemeregli.com- Kdz. Ereğli´de, geçen hafta bir kadının cüzdanını çaldığı iddiası ile kalabalık tarafından sıkıştırılarak linç edilmek istenen 13 yaşındaki O.K.’nin ailesi çocuğunu dövenlerden şikâyetçi oldu. O.K.’nin bu olaydan bir süre önce bir arkadaşı ile yaptıkları iddia edilen bisiklet hırsızlığı güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kdz. Ereğli’de Şerife A. isimli kadın bir mağazanın girişindeki cansız mankenlerin üzerinde unuttuğu cüzdanından para çalındığını iddia ederek çevredekilerden yardım istedi. Bu sırada olay yerinden hızla kaçan 13 yaşındaki O.K. sığındığı özel bir poliklinikte vatandaşlar tarafından yakalandı. Cüzdanından para çalındığını iddia eden kadının çığlıkları üzerine O.K.’yi yakalayan bazı vatandaşlar 13 yaşındaki çocuğu yere yatırıp, tekmeleyerek linç girişiminde bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri O.K.’yi vatandaşların elinden alarak merkez karakoluna götürdü. Olayın yaşandığı bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 çocuğu şehir merkezinde farklı noktalarda yakaladı. İfadesinin alınması için merkez karakoluna götürülen ve parasının çalındığını iddia eden Şerife A.’yı da karakola götüren polis, kadının cüzdanını kontrol ettiklerinde bin 200 TL paranın başka bir bölümde olduğunu ortaya çıkardı. Şerife A. cüzdanından para çaldıklarını iddia ettiği çocuklardan şikayetçi olmazken, 13 yaşındaki O.K. ve diğer üç çocuk olaya ilişkin tutanak tutulmasının ardından ailelerine teslim edildi.

“GECELERİ UYUYAMIYORUM”
Olay günü yaşadıklarından dolayı çok korktuğunu ve halen geceleri uykusunda bu olayı yaşadığını ifade eden 13 yaşındaki O.K., arkadaşlarına rezil olduğunu söyledi.
Olay günü yaşadıklarını gazetecilere anlatan O.K., sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben yolda gidiyorum. Kadın ‘cüzdanımı çaldılar’ diye bağırdı. Ben korkudan kaçmaya başladım. Bir polikliniğe girdim, orada beni bir vatandaş yakaladı. Ondan sonra beni bir odaya soktular. Boşluklarıma bile tekme attılar. Beni çok kötü dövdüler. Bir polis ‘ver cüzdanı, bir de ben bakayım’ dedi. Cüzdanın içine baktı, başka bir bölümde parayı buldu. Kadın ondan sonra bana ‘hakkını helal et’ dedi. İşlem yaptılar sonrada çıktık.”
Kendisini sivil vatandaşların dövüp dövmediğini soran gazetecilere konuşan O.K., “Bir tanesi ayağıma bastı. Ben ‘Bu yaştaki çocuğa vurulur mu?’ dedim. Hepsinden şikâyetçiyim. Abi rezil oldum, arkadaşlarıma bile rezil oldum. Orada çok ağladım. Uyuyamıyorum, geceleri kalkıyorum. Korkuyorum geceleri. Şurada arkadaşlarım var ‘Sen mi yaptın?’ diyorlar. Çok utanıyorum” dedi.

“OĞLUMU GAZETEDE GÖRÜNCE ŞOK OLDUM”

Anne Naciye K da oğluna yapılanlardan dolayı savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Oğlunun yaşadıklarından çok etkilendiğini ve geceleri yalnız uyuyamadığını dile getiren anne Naciye K., sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben akşama yakın evimdeydim. Polis eve getirdi. Sadece ‘Yenge bir yanlışlık olmuş’ dedi. Bana bir kağıt imzalattılar çocuğun teslim edildiğine dair. Sadece bu kadar söyledi ve gitti. Benim olaydan haberim yoktu, dün sabah gazetede görünce net anladım olayı. Gazeteyi okuyunca şok oldum. O an yere düşüp bayılmışım. Ben bu yaştaki çocuğumun gerçekten böyle olmasını istemiyorum. Gerçekten yıkıldım. Ben hem o kadından hem de polislerden şikayetçiyim. Avukata da gittim, savcılıkta ifade verdik.” Oğlunun gece uykusunda kendi kendine konuştuğunu ve sürekli “Abi ben yapmadım” dediğini dile getiren anne Naciye K., çocuk gibi üç akşamdır yanında yattığını söyledi.
O.K.’nin babası Cabbar D de, oğluna yapılanların kendisini çok üzdüğünü ve çocuğunu dövenler ve hırsızlıkla suçlayan kadından şikâyetçi olduğunu belirtti.

HIRSIZLIK GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Şerife A. isimli kadının cüzdanından parasının çalındığını iddia ettiği olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde küçük yaşta çocukların cep telefonu ile konuşan bir kadının etrafını sardıktan sonra çantasını açmaya çalıştıkları, kadının uzaklaşması ile hırsızlık girişiminde başarısız oldukları görülüyor. Aynı çocukların bir süre sonra cansız mankenin üzerinde duran Şerife A.’ya ait cüzdanı alarak kaçma anı güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.
Öte yandan 13 yaşındaki O.K. ile bir arkadaşının bir süre önce başka bir hırsızlık olayına karıştıkları iddia edildi. O.K. ile arkadaşının bir apartmana girip iki bisikletle birlikte dışarı çıktıkları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, diğer çocuğun apartmana girdiği sırada kameralara el sallaması dikkat çekti.
Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER