Genç Muhammet´in ailesi, Umut olduğu hastaların ailesiyle tanışmak istiyor

Genç Muhammet´in ailesi, Umut olduğu hastaların ailesiyle tanışmak istiyor

Genç Muhammet´in ailesi, Umut olduğu hastaların ailesiyle tanışmak istiyor

Zonguldak’ta kestiği ağacınaltında kalarak hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesitarafından bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.
Devrek ilçesine bağlı Davulga mevkisinde ormandaağaç kesimi yapıldığı esnada, 16 yaşındaki Muhammet Recep Çömez’in üzerine ağaçdevrildi. Ağır yaralanan genç, olay yerine gelen ambulansla Devrek DevletHastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç, hastanedeki tedavilerininardından Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşam savaşınıkaybeden gencin beyin ölümü gerçekleşti.Babası2009 yılında vefat eden Muhammet Recep Çömez’in organları ailesi tarafındanbağışlandı. Bartın Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda okuyan ağabeyi Furkan Çömez’in,kardeşinin organlarının bağışlanması isteği üzerine harekete geçen aile hastaneile görüşerek organların bağışlanmasını kabul etti. İstanbul ve Ankara’dangelen ekipler, 16 yaşındaki Muhammet Recep Çömez’in organlarının nakli için BEÜHastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ile ortaklaşa başarılı bir ameliyatgerçekleştirdiler. Gencin korneaları Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi GözBankası’na, kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri İstanbulFlorence Nightingale Hastanesi’ne, böbrekleri ise Gazi Hastanesi’ne nakledildi.


AMCA ÇÖMEZ İNŞALLAH BAŞKA HASTALARA UMUT OLUR

Alaplı İlçesinde faaliyet gösteren Dinarsuİplik Fabrikası’nda acil servis elemanı olarak görev yapan Amca Cevat Çömezise, yeğenimin organları 6 kişiye umut oldu. Bizler ailesi olarak böyle birkarar aldık, inşallah, diğer hastainsanlara da umut olur “dedi.

AĞABEY BURAK ÇÖMEZ,AİLECEKBÖYLE KARAR ALDIK.

Gencin ağabeyi Burak Çömez,“Beyin ölümü gerçekleşti. Biz de ailecek karar aldık. Organlarınıbağışlanmasını istedik. Kalbi ve diğer bazı organları bağışlandı. Organlarının bağışlanmasıiyi bir şey, Hasta olan diğer insanlar yaşasın. Hayat bulsun” diye konuştu.

KARDEŞİMİN ORGANLARIYLA CAN BULACAK AİLE BİZİMLE İRTİBAGEÇERSE SEVİNİRİM

Gencin diğer ağabeyi, Furkan Kubilay Çömez ise, Ben kardeşimorganlarının bağışlanmasını istedim ve hala bu kararımdan dolayı gurur duyuyorum.Ben kardeşimin organlarının başka bedenlere can vermesini istedim ve Allah’ımınizniyle başka bedenlere can verdi. Benim tek isteğim kardeşimin organlarıylacan bulacak aileyle tanışmak, lütfen bize ulaşırlarsa seviniriz ”dedi.


Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER