Gençlik Merkezi çalışanları paralarını istedi

Gençlik Merkezi çalışanları paralarını istedi

Gençlik Merkezi çalışanları paralarını istedi


Kdz. Ereğli İlçesi’nde yapımına Nisan ayında başlanan gençlik merkezi inşaatında çalışan 25 işçinin maaşlarının ödenmediği ve sigorta işlemlerinin yapılmadığı gerekçesi ile işi bıraktığı iddia edildi. Gençlik Merkezi önünde toplanan bir grup işçi sigortalarının yapılması ve maaşlarının ödenmesini istedi. Gençlik Merkezi’nin kaba inşaatında 4 aydır çalıştıklarını anlatan Ustabaşı Emin Çiçek, “Yaşadığımız sıkıntı SSK. Sigortamız ödeniyor diye söylediler fakat ödenmedi. Biz sigortamız var diye yükseklerde çalıştık. 4 aydır burada çalışıyorum. Burada yaklaşık 25 kişiydik, şu anda 5 kişi kaldık. Bizde işi alan arkadaşımızı yarı yolda bırakmamak için kaldı. Diğer arkadaşlarımız hem sigorta hem de parasal sorunlardan dolayı durmak istemediler. Kalan paralarımızı geçen haftaki söylediklerine göre bu Cuma verecekler. Toplamda 35 Bin TL, bununda 20-25 bin TL civarındaki alacak işçi parası. Bizim isteğimiz sigortalarımızın yapılması ve paralarımızın ödenmesi” dedi.
Sigortasının ve parasının düzenli ödenmemesi nedeniyle bu sabah işi bıraktığını anlatan Bayram Ulu isimli işçide bir an önce alacaklarının ödenmesini istedi. Bu tür bir sorunla ilk kez karşılaştığını anlatan Ulu “Beb çalıştığım halde 30’unda çıkış verilmiş bana. Ben çalıştığı halde niye çıkış verilmiş? İçeride 2 aylık alacağım var. Onları da istiyoruz. Böyle bir iş yeri ilk defa başıma geliyor” diye konuştu. 
Sigortalarının düzeltilmemesi ve paralarının ödenmemesi durumunda yasal haklarını kullanacaklarını dile getiren işçiler, zor şartlarda kazandıkları alın terinin karşılığını almak istediklerini söyledi. Öte yandan yapımı devam eden inşaatta metrelerce yüksekte çalışan işçiler için iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı görüldü.
İşçiler gazetecilere bilgi verdiği sırada polis ekipleri de işçilerden bilgi aldı.
Firma yetkilileri ise işçilerin alacaklarının Cuma günü kendilerine ödeneceğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER