Gençlik merkezinde istiklal marşı okuma yarışması yapıldı

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.

Gençlik merkezinde istiklal marşı okuma yarışması yapıldı
12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeni Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi. 41 öğrencinin yarıştığı yarışmada öğrenciler birinci olabilmek için ter döktü. Gençlik Merkezi binasında 12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı Okuma yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmaya, 19 ilkokul öğrencisi, 16 ortaokul öğrencisi ve 6 lise öğrencisi katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Gençlik Merkez’lerinin önemine değinerek, “Burada toplanmamızın başka bir amacı daha var. 2 yıl bu binada altlı ve üstlü olarak hizmet verecek olan Gençlik Merkezi’mizin gençlerimizin Zonguldak’ta nerede olduklarını bilsin istedik. Burası dar bir mekan ama çeşitli etkinliklerimiz var. Burada herhangi bir ücret talep etmeden birçok etkinliği barındırıyoruz. Yeri geliyor yaş gruplarına uygun geziler düzenliyoruz. Çocuklarımızı devlet imkanları ile il dışına çeşitli etkinliklere ve kültürel faaliyetlere yönlendiriyoruz. Bu anlamda Gençlik Merkezimizi önemsiyoruz. Bu yarışmayı biz başka mekanlarda yapabilirdik ama biz bu işi evimizde organize etmek istedik” dedi.
Farklı yaş gruplarındaki öğrenciler ezbere İstiklal Marşını okuyarak yarışmada derece alabilmek adına ter döktüler. Öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okudukları sırada bazı veliler duygu dolu anlar yaşadı. Farklı yaş gruplarının katıldığı yarışmada Kozlu Ortaokulu’ndan Hilal Arslan, Kozlu Cumhuriyet İlkokulu’ndan Melike Aydın, Kozlu Anadolu Lisesi’nden Aysu Küçükcesur birinci seçildi. Birinci olanlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER