GMİS Genel Başkanı Demirci: “Bizim için iş güvenliği önde”

GMİS Genel Başkanı Demirci: “Bizim için iş güvenliği önde”

GMİS Genel Başkanı Demirci: “Bizim için iş güvenliği önde”
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, redevanslı sahalarda özel sektörün emniyetli bir şekilde üretim yapmasını isteyerek, “Bizim için iş güvenliği önde” diye konuştu. 
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, madencilikte iş güvenliğinin önemine değindi. Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yanı sıra (TTK) özel sektörün de kömür çıkarttığını ifade eden Demirci, şöyle dedi:
“Zonguldak’ta bir TTK var bir de özel sektör firmaları var. Bu özel sektör TTK’nın tamamen alamadığı ve ulaşmadığı kömürleri ile yüzde 42’lik bölümünde özel sektör çalışıyor. Bunların yüzde 58’ini kurum olarak işletmeye başladı. Bunun için devletimiz Soma faciasından sonra özel sektöre redevans sahiplerine imkanlar tanıdı. Bunun için yeni çalışmalar başladı. Maden ocaklarında özel sektörde kıpırdanmaya başladı. Biz özel sektörden, TTK ile beraber emniyetli bir şekilde kömür üreterek ülke ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Özel sektör de bizimle beraber inşallah emniyetli şekilde kâr hırsıyla fazla çalışmadan, ülke ekonomisine kazandırmalarını diliyorum. Bizim için iş güvenliği önde.”
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER