Gmis karadon şube temsilciler kurulu toplandı

Gmis karadon şube temsilciler kurulu toplandı

Gmis karadon şube temsilciler kurulu toplandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Karadon Şubesi aylık olağan temsilciler kurulu toplantısını, 17 Ekim 2016tarihinde Sendika Genel Merkezinde yaptı.

Toplantıya GMİS Genel Başkanı AhmetDemirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, GenelMali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri SatılmışUludağ, GMİS Karadon Şube Başkan ve yöneticileri ile Karadon Müessesesi Sendikaİşyeri Temsilcileri katıldı.

Toplantıda işyeri sorunları ile sondönemdeki gelişmeler ele alındı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci,toplantı açılışında yaptığı genel değerlendirmede şunları söyledi;“Değerli arkadaşlarım, ülkemizdeki vebölgemizdeki sıcak gelişmeleri yakından takip ediyoruz.15 Temmuz darbe girişimi ileülkemizde başlayan olağanüstü hal uygulamasının biran önce son bulmasınıbeklerken bu kez sınırlarımızda ve komşularımızda olağanüstü gelişmelerbaşladı.Başta ABD, Fransa ve Rusya olmaküzere bölge dışındaki ülkeler de bu sıcak çatışma bölgesine geldi.Bölgedeki sorun giderek bir dünyasorunu haline gelmeye başladı.İçeride büyük sorunlarla boğuşanHükümet, şimdi dışarıdaki sorunların da merkezinde bulunuyor.Biz Genel Maden İşçileri SendikasıYönetim Kurulu ve Şubeleri olarak; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden TetkikArama Kurumu (MTA) ve özel sektör işyerlerinde bulunan üyelerimizin sorunlarınıçözebilmek için, işimize, aşımıza sahip çıkmak adına mücadelemizi sürdürürken,bir yandan kurum ve şirket yöneticileriyle, diğer yandan Hükümet ve siyasiiktidarla ilişkilerimizi sürdürüyoruz. 15 Temmuz öncesi KaradonMüessesesi’nin özelleştirilmesi girişimine karşı GMİS olarak tek yürek, tek sesolduk ve siyasi iktidar temsilcileri bu çalışmayı durdurduklarını açıkladılar.Sonrasında yapılan açıklamalarda da,TTK ve Zonguldak’da Sendikanın kabul etmediği ve destek vermediği hiçbirçalışmanın yapılmayacağını vurguladılar.Ancak biz her fırsatta, bunun yeterliolmadığını ve TTK’ya acilen işçi alınması gerektiğini anlattık ve anlatmayadevam ediyoruz.Ne yazık ki içinde bulunduğumuz iç vedış şartlar sonuç almamızı geciktiriyor.Yaşanan bu olağanüstü şartlar,TTK’nın ülkemiz sanayisi için ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor.Artan döviz fiyatları ve bozulanuluslararası ilişkiler, taşkömürü ithalatını da zorlaştırıyor. Tıpkı, 1974Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında olduğu gibi taşkömürü üretiminin acilenartırılması gerekiyor. Şimdi başta maden işçileri olarakbizler olmak üzere Zonguldak ve bölge halkı olarak, bu gerçekleri anlatmanınzamanıdır.Ülkemizin çıkarlarını değil kendiçıkarlarını savunarak TTK’nın özelleştirilmesi hesabını yapanların oyunlarınıbirlikte mücadelemizle boşa çıkarttık.Şüphesiz ki onlar bu hesaplarındanvazgeçmiş değiller ve kendileri için en uygun zamanı kolluyorlar.

Onlar için en uygun zaman, madenişçilerinin birliğinin, beraberliğinin bozulduğu ve sendikanın mücadele gücünükaybettiği zamandır.Tarihte olduğu gibi bugün de, üstelikşartların bizden yana değiştiği bir ortamda onlar da yeni oyunlar peşindekoşacaklardır. TTK’yı özelleştirmek ve kapatmak isteyenler, bizi bölüp,parçalayıp birbirimize düşürmeye çalışacaklar. İçimizden adam arayacaklar.

Onlar da kendilerine yakın bulduklarıçevrelerden, sendikaya, örgütlü mücadeleye zarar vermeye çalışacaklar,işbirlikçi arayacaklar.Maden işçileri tarihten aldığıderslerle her zaman bu oyunları boşa çıkartmıştır ve çıkartacaktır.Bugün burada Karadon Şubemizintemsilcileri olarak sizleri sıkılı bir yumruk gibi bir arada görmek bize büyükbir güç verdi.Emin olun tüm madenciler sizin gibidimdik ayakta. Bugünleri de birlikte mücadelemizle aşacağız.

İşimize, aşımıza, ülkemize vemilletimize her şart altında sahip çıkmaya devam edeceğiz”.




Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER