GMİS´den taşeron işçisine destek

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, bir süre önce özelleştirilen ÇATES-ELSAN Termik Elektrik Santrali’nde maaşlarını düzenli alamadıkları ve kadroya alınma talebiyle eylem yapan 138 taşeron işçisinin eylemine destek verdi.

GMİS´den taşeron işçisine destek

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, bir süre önce özelleştirilen ÇATES-ELSAN Termik Elektrik Santrali’nde maaşlarını düzenli alamadıkları ve kadroya alınma talebiyle eylem yapan 138 taşeron işçisinin eylemine destek verdi.

4 gündür ÇATES-ELSAN Termik Elektrik Santrali önünde kurdukları eylem çadırında direnişlerini sürdüren işçileri 22 Şubat 2016 tarihinde ziyaret eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS’in Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Merkez Şube Başkan ve yöneticileri işçilerin alkışlarıyla karşılandı.

Burada işçileri hitaben bir konuşma yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; “Mücadele edilmeden, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeden hiçbir hak alınamaz. Birliğinizi kutluyoruz, dayanışmanızı kutluyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yanınızdayız ve her zaman yanınızda olacağız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin çocuğunun ameliyatı nedeniyle destek ziyaretine katılamadığını ifade eden Mutlu, “Sizlere Genel Başkanımızın selamlarını getirdik. Gönlü, kalbi sizinle” dedi.

Konuşmasına terörle mücadelede ve iş kazalarında şehit olanlara rahmet dileyerek başlayan Mutlu şunları söyledi.

“Ülkemizin böyle zor bir süreçten geçtiği bir dönemde bu tür sorunlarla elbette ki gündeme gelmek istemiyoruz. Ama işçi sınıfı olarak geçmişten günümüze kadar yaşanan hak gasplarından sonra bu süreci hep birlikte takip etmek zorundayız.

Bünyesinde yüzlerce işçi çalıştıran bir firmanın 138 arkadaşımızı taşeron sistemiyle çalıştırması ve aylarca maaşlarını vermemesi kabul edilebilir bir olay değil.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak geçmişten bugüne kadar taşeronlaşmanın nelere mal olduğunu ve nelere mal olabileceğini ve bu nedenlerle taşeronlaştırmaya karşı olduğumuzu hep ifade ettik.

Hem yeraltında hem yerüstünde, gerek devlet sektöründe gerekse özel sektörde taşeronlaştırmanın ne tür bedeller ödetebileceğini hep dile getirdik.

Taşeronlaşma ülkemize çok ağır bedeller ödetti.

Yaşadığımız süreçlerde acı bedeller ödedik, acı gerçeklerle yüzleştik.

Daha fazla acı yaşamak istemiyoruz, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz.

12,5 milyon işçinin olduğu bir ülkede taşeronlaştırmanın ne demek olduğunu hep gördük.

Artık biz yönetenlerden; iş barışını, iş huzurunu, iş güvenliğini ve iş güvencesini sağlayacak ve taşeronlaşmayı ortadan kaldıracak şekilde yeni düzenlemeler getirmelerini istiyoruz.

Aylardır kamuoyuna taşeron işçiler kadroya geçecek diye bağıra bağıra ifadelerde bulunan yetkililerimiz var. Ancak aynı süreçte görüyoruz ki taşeronlaştırma hızla devam ediyor.

Burada yaşanan gerçek şu; işverenler kendi kadrolarında çalıştırdıkları işçilerin haklarını o şirketlerin işini yapan taşeron şirket çalışanlarına vermiyorlar.

Yani taşeron; hak gaspı demek, taşeron iş barışından ve iş güvenliğinden yoksun çalışma demek. Taşeronlaştırma köleleştirme demek.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz; Artık yeter, insanların sömürülmesine, iş güvenliği kurallarının ihlal edilmesine, iş barışı ve huzuru sağlanmadan çalışılmaya devam edilmesine artık yeter diyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, dün olduğu gibi bugün de, yarın da, hak gaspının olduğu her yerde işçi sınıfının yanındayız, yanınızdayız.

Hak verilmez alınır. Mücadele edilmeden, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeden hiçbir hak alınamaz. Birliğinizi kutluyoruz, dayanışmanızı kutluyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yanınızdayız ve her zaman yanınızda olacağız.

Yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz; İş barışını ve iş huzurunu sağlayabilmek için bir an önce gerekli adımlar atılsın. Buradaki 138 arkadaşımızın kadroya geçilmesi ve alamadıkları hakların ödenmesi için yetkililer gerekeni yapsın ve insanlar mutlu bir şekilde çalışmaya devam etsin.”

Mutlu’nun konuşması sırasında “Susma haykır, taşerona hayır”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kadro hakkımız söke söke alırız” sloganları atıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER