GMİS’ten teröre tepki

GMİS’ten teröre tepki

GMİS’ten teröre tepki
 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırıyı kınadı. 
Kızılcahamam’da MTA Şube Taban Eğitim Semineri’ne katılan GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile GMİS üyesi 120 MTA çalışanı şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve şehitlerimizin ruhu için Fatiha okudu.
Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi;
“Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerlerimiz, hain bir bombalı saldırının hedefi olmuştur. Bombalı araçla askerlerimizi taşıyan halk otobüsüne yönelik düzenlenen bu hain saldırıda 14 askerimiz şehit olmuş, 55 askerimiz de yaralanmıştır. Tüm ülkemizde üzüntüye neden olan ve yasa boğan bu terör saldırısını lanetliyoruz. Ülkemizin bulunduğu bölge ateş çemberi içindeyken, bunu fırsat bilen terör örgütlerinin alçakça saldırıları milletimizin kararlılığı ve yılmaz mücadele ruhu karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu alçakça saldırıyı düzenleyenler bilmelidir ki; Milletimiz her türlü belanın üstesinden gelebilecek inanca, kararlılığa ve güce sahiptir. Milletimizin birliğini ve huzurunu hedef alan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Kızılcahamam’da MTA Şube Taban Eğitim Seminerinde bulunan Sendikamız Yönetim Kurulu üyeleri ve 120 arkadaşımız şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, şehitlerimiz için Fatiha okudu ve terör bir kez daha lanetlendi. Saldırıda yaşamını yitiren, Ereğlili Şehit Er Kenan Döngel’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, düzenlenen hain saldırıda şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.”
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER