“GÖZBEBEĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

“GÖZBEBEĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

gundemeregli.com-AK Parti Zonguldak bölge Milletvekilleri Erdemir ile 24. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 11 maaş artışı konusunda el sıkışan Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanlığını çıkartma yaptı.

TMBB eski Başkanı Toptan önderliğinde Sendika Başkanı Odabaş ile görüşen bölge milletvekilleri hayırlı olmasını temennisinde bulunurken, Candan ziyarette yaptığı konuşmasında “ ERDEMİR ’i çıkartırsanız, Ereğli’de ne kalır diye sorarsınız geriye bir şey kalmadığını göreceksiniz. Ama durum böyleyken sendikanın sorumlu bir biçimde davranarak greve gitmeden bu işi sonlandırması en çok bizi mutlu etti. Tabi ki ERDEMİR aynı zamanda dünya markası ve dünya gittikçe köy haline geliyor ve rekabet gittikçe kızışıyor. Tabii ki onun için gönül ister ki, İşçilere çok verilsin ama bu arada gözbebeğimizi korumak zorundayız.”

TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve AK Parti Milletvekilleri Prof Dr. Ercan Candan, Özcan Ulupınar, AK Parti MYK üyesi Emine Çift, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Yusuf ziya Odabaş ile görüştüler.

ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden toplu sözleşmelerinin olumlu sonuçlanmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Toptan yaptığı konuşmasında “Son yapılan toplu sözleşme nedeniyle sizleri kutlamak istiyorum. Baktığımız zaman Türkiye ortalamasının üzerinde çalışan arkadaşlarımıza imkânlar sağladınız. Bu, sektör için ve Ereğli için çok önemli. Elbette sendika açısından da önemli. İşverene de teşekkür etmek isterim. Onlar da çalışanın hakkını verme noktasında duyarlı davrandılar. Zaten işçiler arasında ücret ve sosyal denge sağlanmazsa o iş yerinde verim de olmaz. Biz son zamanlarda ERDEMİR’e iki ziyaret yaptık. O ziyaretlerde de bunları konuştuk. Bunların sözleşmeye yansıması bizim için ayrıca memnuniyet verici. İşçi arkadaşlarımız bu sözleşmeden sonra alacakları ücretlerle daha da rahat ederler. Elbette biz işçimizin çok daha fazla para almasını isteriz. İşçimiz ne kadar çok para alırsa Zonguldak’taki, Ereğli’deki esnaflarımız daha çok para kazanır. Bu anlamda biz işçiden yanayız.Ama ERDEMİR’e de Türkiye’nin göz bebeği olarak bakıyoruz. Onu korumak, kollamak, mümkünse daha fazla yatırım yapıp büyütmek, daha verimli hale getirmek bizim de arzumuzdur. ERDEMİR yöneticilerini de bu kararlılık içerisinde gördüğümüz için memnunuz. İnşallah bundan sonra çok daha verimli bir çalışma performansı gösterilecektir. Dışarıdan bu işleri takip eden hemşeriniz olarak bunlardan gurur duyuyoruz, memnuniyet duyuyoruz. Sizi tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

“GÖZBEBEĞİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr Ercan Candan yaptığı konuşmasında “ ERDEMİR ’i çıkartırsanız, Ereğli’de ne kalır diye sorarsınız geriye bir şey kalmadığını göreceksiniz, ama durum böyleyken sendikanın sorumlu bir biçimde davranarak greve gitmeden bu işi sonlandırması en çok bizi mutlu etti, Tabi ki ERDEMİR aynı zamanda dünya markası ve dünya gittikçe köy haline geliyor ve rekabet gittikçe kızışıyor, tabii ki onun için gönül ister ki, İşçilere çok verilsin ama bu arada gözbebeğimizi korumak zorundayız, Eğer çıkarsa geriye sıfır kalacağının farkında olmamız gerekiyordu, ben gerçekten çok mutlu oldum, Bunun güzellikle sonuçlanmasına greve gitmeden sonuçlanmasına ben işçi arkadaşlarımı, işçi kardeşlerimi ve özelliklede Sendikayı tebrik ediyorum, ERDEMİR yöneticilerinide aynı şekilde tebrik ediyor,hayırlı uğurlu olsun diyorum ”dedi. ,

“BU İŞİN MASADA BİTMESİ HEM EREĞLİ İÇİN, EREĞLİ ESNAFLARI İÇİN ÇOK MUTLU OLDUM”

Zor bir süreç yaşadıklarını ve bazı yasadan dolayı geciktiklerini belirten Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş yaptığı konuşmada “Bende teşkilatım adına hepinize teşekkür ederim, sizlerde sağ olun bu süreçte ilçe yönetimi olsun Belediye başkanımız aydın hep bizi ziyaret etti. Bu süreçte sağ olsunlar bizlere destek oldular, zor bir süreç, bazı yasadan dolayı geciktik ,o yüzden uzadı,biz her söylemde demeçlerimizde bu toplu sözleşmenin masada bitmesi taraftarı olduğumuzu, sonuçta ERDEMİR bizim iş yerimiz , Bu fabrikanın ayakta durması lazım ,Bacası tütmesi lazım, Teşkilat olarak’ta, O bilinçteyiz ,Her zaman o şekilde yasal süreçler içerisinde görüşmeler başlandıktan sonra ,Bu işin arabulucuya atanması uyuşmazlık zaptının tutulması grev kararı almamız bu yasal süreçleri yerine getirmediğimiz zaman yetkin düşüyordu, sonradan ERDEMİR yönetimi ve genel başkanım ,merkez bu işi biraz daha masa başında bitirmek için baya emek sarf ettiler ,Burada tabiî ki ERDEMİR yöneticilerininde emeği vardı ,Ben onun için çok mutluyum ,Bu işin masada bitmesi hem Ereğli için, Ereğli esnafları için çok mutlu oldum ,bizden çok Ereğli esnafı istiyordu bunu ,Ben bu süreçte bizlere destek veren başkanlarıma ,Belediyedeki parti

Meclis üyelerine ve Bağımsız meclis üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bu süreçte bizleri ziyaret ettiler destek oldular “ dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ve Türk Metal Sendikası yöneticileri açıklamalarının ardından bir süre basına kapalı olarak görüştüler.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER