Gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurlandılar

Alaplı´da 50 kişilik ilk hacı kafilesi, gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurlandılar
İHA-Alaplı´da 50 kişilik ilk hacı kafilesi, gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Alaplı ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 50 kişilik hacı kafilesi için Merkez Camii önünde bir tören düzenlendi. Törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Kdz. Ereğli Göktepe Mahalle Muhtarı Mustafa Atmış, hacı adayları, aileleri ve yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan İlçe Müftülüğü Vaizi Fatih Eryiğit, hacı adaylarının kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşadığını belirterek, Hac görevini yerine getirmek için yola çıkan 50 kardeşimiz, dünyamız ve dinimizin en kutsal yerlerine gitme şerefine nail olacaklar. Hacı adaylarımıza kolaylıklar ve hayırlı yolculuklar diliyorum dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dilediğini ifade ederek, “Her hafta Cuma günleri, Cuma namazı için bir araya geliyoruz ve toplanıyoruz. Cuma namazı için bir araya geliş, Müslümanların bana göre küçük kongresidir. Esas büyük kongre Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere´ye dünyanın çeşitli milletlerinden gelen insanlarla bir arada ama tek bir gaye için Allah rızası için hac vazifesi için orada buluşmak Müslümanların büyük kongresi olarak düşünüyorum. Tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu. 

Kur´an-ı Kerim okunmasının ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER