Gülüç Halkı tepki Gösterdi

Gülüç’e Halk Eğitim merkezi tarafından geçtiğimiz yıl taekwondo Kursu açıldığını, bu yıl ise Tüm uğraşlarına rağmen Kursun açılmadığını belirten Gülüç Beldesi halkı, kursun açılmamasına tepki gösterdi.

Gülüç Halkı tepki Gösterdi


Gülüç’e Halk Eğitim merkezi tarafından geçtiğimiz yıl taekwondo Kursu açıldığını, bu yıl ise Tüm uğraşlarına rağmen Kursun açılmadığını belirten Gülüç Beldesi halkı, kursun açılmamasına tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi’nde Vatandaşlar, Gülüç’e Halk Eğitim merkezi tarafından taekwondo kursunun açılmasını, Gülüç’te tüm gençlerin bu kurslardan yararlanmak istediğini belirterek, çocuklarımız sokaklarda kötü alışkanlıklara mı alışsın, sadece bizim çocuklarımız değil sokakta kalan çocuklarımız da bu kurslardan yararlanıyor, Halk Eğitim tarafından bu kursların açılmasını istiyoruz şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU KURSUN AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Gülüç’ te 70-80’e yakın Gencin bu kursun açılmasını istediğinin altını çizen Vatandaşlar neden bu kurslar Gülüç Beldesine açılmıyor, Sporu bile siyasete alet ediyorlar şeklinde tepkilerini dile getirerek şunları belirttiler;

“Halk eğitim kursu geçen sene açıldı. Yeni açılmadı. Geçen yıldan bu zamana kadar bizim kursumuz sürekli olarak kesintiye uğratıldı. Bunun Halk Eğitim müdürlüğü tarafından bilinçli veya bilinçsiz olarak yaptığını bilmiyoruz, ama bizler siyasi bir oyun olduğunu düşünüyoruz, Sporu bile siyasete alet ediyorlar. Gülüç’te 70-80 tane genci var. Sokaktan gelenler var, Öğrenciler var, Üniversite öğrencileri var. Onlar bile burada ücretsiz tekvando kursu alıyor. Halk eğitim bu kursu bir türlü 3 aydır başlatmadı. Hocamızın parası olmadıktan sonra burada kurs olmaz, Bizler öğrenci velileri olarak bunun peşindeyiz neden açılmıyor kurslar, bizler 1 yıl öncede burada bu problemi yaşadık, Çözmüştük, bu yılda aynı sorun var, Demek ki birileri Gülüç’ te bu kursların olmasını istemiyor, Gülüç’te burası tek, Gülüç’te spor anlamında bunun dışında bir şey yok, Belediyenin bir futbol takımı var, Burası’ da Belediye ait zaten,Belediye vatandaşlara tahsis etti burayı,Bizlerden ücret almıyor,Isıtması her şeyi var,Halk Eğitim bir tane hoca tayin edecek yada maaşını verecek,Bizler vatandaş olarak, bizlere bugün açılacak,yarın açılacak diye 3 aydır oyalıyorlar.Bizler şunu düşünüyoruz bilerek bu kursu kapatmaya çalışıyorlar”

BAYAR, VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ

Diğer Yandan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Selahattin Bayar, Önceki gün Gülüç Halkını kurslar hakkında bilgilendirerek, talep ve isteklerini dinledi.

Bayar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kursların ne şekilde açılması gerektiğini ve istenilen şartların neler olduğu hakkında vatandaşlara şu bilgiyi verdi;“Kurslarımızın açılmamasını ön yargılı düşünmeyin, Öncelikle ön yargı varsa ön yargınızı giderelim, Öncelikle Halk Eğitim Merkezi burada kurs açmıyor, Sizlere özel yâda İlkin Şahin’e Özel kurs açılmıyor diye düşünmeyin, Çünkü kurs hiçbir yere açılmadı. Daha yeni, yeni 3-5 gün içerisinde başladık, sebepleri ne dersiniz? Birçok sebebi var, zaten gerekli yerlere bu sebepler söylenmiştir ama ona rağmen bu düşünce devam ediyorsa yanlış bir düşünce değiştirin deriz. Halk Eğitim Merkezi bir kere kursiyer varsa, belirlenen gün ve saatlerde hoca varsa, yer varsa öncelik kriter budur, Haftada 3 gün mü? Kurs planladık,3 gün boyunca 6 ila 8 arasında mı? Açalım. Vatandaşları görelim, bizlere bu kursları açmamız için en az 12 kişi lazım, Yönetmelikte bu böyledir. Ama bizler en az 15 olsun deriz. Neden 12 değil de 15 kişi istiyoruz? Zaman içerisinde bütün halk Eğitimin diğer kurslarında vatandaş kursu bırakıyor. Çünkü gönüllük esasına dayanıyor,Sen kursu bıraktığında kimse senin yakana yapışmıyor,Yada devamsızlıktan arkandan ceza gelmiyor,Bütün kurslar böyledir,kursun kapanma tehlikesi olmasın bir sayı vardır 8 kişi o sayınında altına düşmesin diye mümkün olduğu şekilde kursları fazla kişi ile başlatmak isteriz,Kursta uzun süreli bir kurs ise devamsızlık olayları daha fazla olabiliyor,Yani bizimde şartlarımız kriterlerimiz vardır.Bu en Önemli şart,Belirlenen gün ve saatlerde hoca ve kursiyerler kurs yerinde olacaksa öncelikli problem bu, onun dışında ne vardır başka, ödenek meselesi vardır, zamanlama meselesi vardır, iş yoğunluğu vardır. Bunlarda kursun açılması için gereken şartlardır. Bu şartlar tam olarak sağlandı mı, sağlanmadı, kurslar açılmaya başladı. Kurslarımız açılmaya başlandı, bizlerde tabiî ki bu kursu açmak için buradayız.”dedi.

“VATANDAŞIN SORUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ”

Son olarak Vatandaşların, Halk Eğitim merkezi’nin kendilerine karşı önyargılı davrandığını düşündüklerini, Gülüç Beldesi olduğu için mi? Kurslarımız devam etmediğini yâda verilen dilekçelerin incelenmediğini düşündüklerini, Kursun neden açılmadığı sorusuna ise, Bayar şu şekilde cevap verdi;

“Bizler kursları yeni açıyoruz, Burası ile alakası yok,Bizler Genel anlamda kurs açmadık henüz,Usta öğreticiler ile ilgili olarak,İlkin Şahin kadrolu personelimiz değil,biz dışarıdan usta öğretici ,vatandaş bulduğumuz zaman,Diğer şartlar dedik Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ödenek gönderir usta öğreticilere ödenmek üzere ve bu ödeneklerde belli alanda ödenir,yüzlerce kurs var bizlerinde planlı bir şekilde harcama yapması gerekiyor,12-15 kişi olsun, yer olsun, öğreticide olsun bu ilk şart en önemli şart bu ,bundan sonrası çok daha kolay olur “

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 16:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
inci Şahdalaman
inci Şahdalaman - 9 yıl Önce

Halk eğitim hangi kursu adam gibi actiki.kdz ereğli hala sessiz kalsin.Halk gitsin diger çevredeki halk egitim kurslarını incelesin.Kdz Ereğli cok geride hizmetsiz kaldı. .Susun halk susun...

SIRADAKİ HABER