Gurbetçi genç´ten büyük tepki

Zonguldak´ın Ereğli ilçesine tatile gelen gurbetçi Özgür Celepçi, teröre tepki yürüyüşüne katılımın az olması üzerine vatandaşlara tepki gösterdi

Gurbetçi genç´ten büyük tepki
Zonguldak´ın Ereğli ilçesine tatile gelen gurbetçi Özgür Celepçi, teröre tepki yürüyüşüne katılımın az olması üzerine vatandaşlara tepki gösterdi. Yürüyüş için kendi imkanlarıyla 3 bin broşür bastırdığını söyleyen Celepçi, Ereğli halkı şehitleri utandırdı, gördük ki şehit hepimizin şehidi değilmiş dedi.
Avusturya´nın Lzi kentinde yaşayan ve tatil için Ereğli´ye gelen Özgür Celepçi, terör olaylarına tepki amaçlı düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş öncesinde katılımı arttırabilmek için kendi imkanları ile 3 bin broşür bastıran ve sokak sokak gezerek dağıtan Celepçi, buna rağmen yürüyüşe katılım az olunca tepki gösterdi. Yaklaşık 30 kişilik grup ile anıt önüne yürüyen Celepçi, Sekiz şehidimizi ne zaman unuttuk? Ne zaman toprağa gömdünüz? Ne zaman arkasından bir Fatiha okudunuz onları toprağa verdiniz? Nasıl bir duyarsızlık bu? Ülke yanıyor siz sadece yerinizde oturuyorsunuz diyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar ise tepkiye sessiz kaldı.
Sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş anıt önünde sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Özgür Celepçi, Sakın yarın bir gün Allah´ın huzuruna çıkınca bende şunu yaptım deme. Sen şehidini utandırdın çünkü. Hepiniz utandırdınız. Sakın sahip çıkmayın. Avusturya´dan geldim. Liz´de yaşıyorum. Son olan şehit olaylarından dolayı kendi arkadaşlarımız ve Türk gençliği arasında karar aldık. 81 ilde eş zamanlı olan yürüyüşlere Karadeniz Ereğli´ de 103 binlik nüfustan daha çok ses getirir diye 3 bin adet broşür bastırdık. Bütün Ereğli´yi sokak sokak gezdik. İnsanlara sahilde teker teker ellerine dağıttık. Arabaların camlarına yapıştırdık. Esnafın küçüğü büyüğü ayırt etmedik hepsinden teker teker izin aldık. Camlarına, camekanlarına yapıştırdık. Herkes çıkıp ta ´Kesinlikle ağabey, geleceğiz. Şehit hepimizin şehidi´ dediler. Ama gördük ki şehit hepimizin şehidi değilmiş ağabey. Ben bir Türk vatandaşı olarak burada bulunan bütün arkadaşlarım adına Allah hepsinden gani gani razı olsun. Hepsinden de ben razıyım. Ben onların şehitlerine sahip çıktığını gördüm. Şehidine sahip çıkmayan utansın dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER