Habercilikte Dijital Devrim

Gündem Gazetesi, önemli haberleri, foto galerileri ve haber videolarını artık okurlarına QR koduyla ulaştırıyor.

Habercilikte Dijital Devrim

Gündem Gazetesi, önemli haberleri, foto galerileri ve haber videolarını artık okurlarına QR koduyla ulaştırıyor. Gazete sayfalarını akıllı telefonlarla internete bağlayan Gündem Gazetesi, kâğıttan dijital ortama bağlantı kuruyor.

Gündem Gazetesi, 27 ´nci yılında elektronik yayıncılıkta okurlarını teknolojinin zirvesiyle buluşturuyor. Gündem Gazetesi, önemli haberleri, foto galerileri ve haber videolarını artık okurlarına QR koduyla ulaştırıyor. Gazeteniz Gündem’de yer alan haberin videosuna, akıllı telefonlarla saniyeler içinde ulaşabileceksiniz.


QR KODU NEDİR?

QR Kodu adını ingilizce Çabuk Tepki (Quick Response) kelimelerinin baş harflerinden alır. Mobil cihazların kameralarından okutulabilen özel matriks barkod (veya iki boyutlu barkod) türüdür. Japon bilişim şirketi Denso tarafından 1994 yılında geliştirilen sistem ilk yıllar oldukça tartışıldı. QR ilk kez Japonya ardından Güney Kore´de uygulandı. Özellikle otomotiv sektörü QR sisteminini üretim aşamasından tüketiciye kadar geçen sürecin digital ortamda takibinin sağlamakta yaygın olarak kullandı.

Kod beyaz veya açık renk fon üzerinde kare içinde siyah motiflerden oluşur. Günümüzde dijital kameralı mobil telefonlarının etkisiyle QR Kodu kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Kaydedilen görsel çözümlenerek barkod içeriği kullanıcıyı internet adresine, e-mail adresine, telefon numarasına, iletişim bilgilerine, SMS veya MMS´ye veya coğrafi konum bilgisine yönlendirebilir.

QR NASIL OKUNUR?

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Gündem Gazetesi okurları, iPhone ve benzeri akıllı telefonlarla QR kodunu takip edebilir. Akıllı telefonlara QR okuyucu (QRReader) programı kuran her okuyucumuz, Gündem Gazetesi´ndeki QR kodu ile verilen haberleri, fotoğraf ve videoları anında izleyebilecek, isteyen okurumuz bu içerikleri ömür boyu telefonunda, bilgisayarında saklayabilecek.

QR OKUYUCUYU NEREDEN İNDİREBİLİRİM?

QRReader Programını iPhone ile App Store bağlanarak indirebilirsiniz. App Store üzerinden Türkçe QR okuyucu ya da ingilizce QRReader yazarak programa ulaşabilirsiniz. Programı indirmek ve kullanmak tamamen ücretsizdir.
Programı iTunes üzerinden de ulaşabilirsiniz. iTunes´e bağlandıktan sonra arama kısmına QRReader veya QR okuyucu yazarak iPhone telefonunuza kurabilirsiniz.

ANDROİD KULLANICILARI İÇİN

QR uygulamaları konusunda Android işletim sistemine sahip cep telefonları daha fazla seçeneğe sahip. Android telefonlarında yaygın olarak bulunan marketlerden güvenle indirebilirsiniz. Android işletim sisteminin verdiği avantajla QR kodlarını istediğiniz bilgisayara daha hızlı transfer edebileceğinizi unutmayın.

QR KODLU HABERLERİ NASIL OKURUM?

Bayilerden Gündem Gazetesi satın alan her okurumuz artık dijital dünyada Gündem Gazetesi´nin kendileri için hazırladığı hazineye ulaşabilecek. Gazete sayfaları içindeki önemli haberler için oluşturulan QR kodlarını cep telefonlarının kamerasında tarayan okurlarımız birkaç saniye içinde internet üzerinden zengin fotoğraf içeriğine, haberin videosuna ulaşabilecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER