Halk Kararını verdi,AK Parti tek başına İktidar

Seçim sonuçları için nefesler tutuldu

Halk Kararını verdi,AK Parti tek başına İktidar

AK Parti Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak´ta da birinci parti çıktı. MHP 7 Haziran seçimlerine göre Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta büyük düşüş yaşadı.7 Haziran seçimlerinde Bölgeden 1 Milletvekili çıkaran MHP 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili çıkaramadı. CHP Bölgedeki milletvekili sayısını korurken,7 Haziran seçimlerinde bölgede Milletvekili sıralamasında kendine yer bulmayan Özcan Ulupınar ise bu kez seçildi. Buna göre AK Parti Zonguldak’tan Milletvekili, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’ı meclise gönderirken, CHP ise Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş’ı meclise gönderdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi AK Partili seçmenler, Zonguldakta’da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Parti binalarına akın etti, Uzun araç konvoylarıyla şehir turu atan Partili seçmenler zaferi kutladı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu seçim sonuçlarını Partisinin Ereğli İlçe Başkanlığında takip etti, Çaturoğlu’ na burada Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır ve çok sayıda partili eşlik etti. Açıklanan sonuçların ardından AK aprti Ereğli İlçe teşkilatı önünde havai fişekler atıldı, davullar çaldı.

“BUGÜN ZAFER GÜNÜ AMA BUGÜN TEVAZU GÜNÜDÜR”

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür” dedi.

Başbakan Davutoğlu , “Bugün demokrasimizin, bugün milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun. Daha yolun başındayız. İnşallah sizlerde birlikte daha nice nice yollar kat edeceğiz. Güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah sizden razı olsun. Allah bizi sadece bu dünyada değil, güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Sizin huzurunuza ve onun huzuruna hiçbir zaman başımız eğik gitmeyelim. Allah utandırmasın. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer ancak O’na aittir, zafer millete aittir. Allah, bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız tek niyazımız Allah utandırmasın. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetler edip 2019’da tekrar huzurunuzda olacağız, Allah utandırmasın” dedi.

Buna göre resmi açıklanmayan sonuçlara göre ,Zonguldak geneli şu şekilde;

 
ZONGULDAK
 
AK PARTİ:%49,2
CHP:%36,3
MHP:%9,5
 
KDZ.EREĞLİ
 
AK PARTİ:%51,0
CHP:%35,2
MHP:%9,6
 
ALAPLI
 
AK PARTİ:%59,9
CHP:%27,8
MHP:%8,2
 
 
ÇAYCUMA
 
AK PARTİ:%47,1
CHP:%39,2
MHP:%8,0
 
KİLİMLİ
 
CHP:%42,3
AK PARTİ:%41,6
MHP:%11,7
 
DEVREK
 
AK PARTİ:%56,9
CHP:%29,2
MHP:%8,2
 
KOZLU
 
AK PARTİ:%52,3
CHP:%31,6
MHP:%10,9
 
GÖKÇEBEY
 
AK PARTİ:%49,0
CHP:%37,7
MHP:%7,0
 
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER