“Halkımızın canı bizlere emanet”

Zonguldak Kapuz Plajı´nda görev yapan gümüş madalyalı 4 cankurtaran, her gün olası boğulma vakalarına karşı tetikte bekliyor.

“Halkımızın canı bizlere emanet”
Zonguldak Kapuz Plajı´nda görev yapan gümüş madalyalı 4 cankurtaran, her gün olası boğulma vakalarına karşı tetikte bekliyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte deniz sezonu da açıldı. 30 dereceyi bulan hava sıcaklıkları vatandaşların sahile akın etmesine sebep oldu. Vatandaşlar denize girerek serinleme yollarına başvururken, gümüş madalyalı cankurtaranlar ise olası boğulma olaylarına karşı sahilin çeşitli yerlerine kurulan kulelerde tetikte bekliyor.

Bir sezonda yüzlerce insanı hayatta tutmaya çalışan cankurtaranların sorumlusu Hayri Topçuoğlu, Bu sene mavi bayrak aldığımız için bütün kriterlere uyduk. 4 tane profesyonel cankurtaranımız var. Cankurtaranlarımızın hepsi gümüş madalyalı ve kendilerini kanıtlamış insanlar dedi. Zonguldak Kapuz Plajı´nda yıllardır cankurtaranlık yapan gümüş madalyalı Muzaffer Kaya ise, “Burada 4 cankurtaranız. Sezon başında eğitimlerimizi alarak sezona iyi hazırlandık. Zonguldak halkı ve dışarıdan gelen misafirlerin rahat edebilmeleri için biz elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.



DOLULUĞA GÖRE BOĞULMA ORANI DEĞİŞİYOR

Karadeniz´e kıyısı olan Zonguldak´ta boğulma oranları ise doluluk oranına göre değişiyor. Sezonun açılmasıyla birlikte denizden bir kişiyi boğulmak üzereyken kurtardıklarını ifade eden Muzaffer Kaya, “Boğulma olayı 10 tane de oluyor. Bugün az kişi var. Dün bir kişi kurtardık. Doluluk oranına göre boğulma olayları doğru orantılı boğulma sayıları değişiyor. Biz ekip arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Zonguldak halkına ve dışarıdan gelen misafirlere en iyi hizmeti vermek için buradayız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER