HARABE EVDEN KURTULDU KONTEYNER EVE KAVUŞTU

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Yeşilköy´de ikamet eden Yamakçık ailesi, yıllardır oturduğu harabe evden kurtularak konteyner eve kavuştu.

HARABE EVDEN KURTULDU KONTEYNER EVE KAVUŞTU
gundemeregli.com-Yeşilköy köyünde ikamet eden Şaban Yamakçık (44) ile Gülçin Yamakçık’ın (33) hayat hikayesi yürekleri burkuyor. Eski ve harabe evde bir eşyanın olmadığı hatta bir mutfağın dahi eksik olduğu evde yaşayan çift, Gökçebey Kaymakamlığı’na bir sene önce başvurmasıyla hayatları değişti. Kaymakamlığın harekete geçmesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri köye giderek Yamakçık ailesinin bulunduğu evi yerinde gördü. İçler acısı halini gören ekipler tutanak tutulmasıyla birlikte Yamakçık ailesine bir konteyner ev verildi. Ekipler kısa zaman sonra Yamakçık ailesine evi teslim etti. Eski ve harabe evden kurtulan Yamakçık ailesi yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, şimdi yeni evine eşya alabilmek için yetkililere çağrıda bulundu. Şaban Yamakçık, maddi durumlarının kötü olduğunu, Kaymakamlık sayesinde ayakta durduklarını ve eşinin yüzde elli raporu olmasına rağmen üç ayda bir olarak verilen engelli maaşıyla geçindiğini söyledi.
Şaban Yamakçık, kendisinin hiç çalışmadığını ve bel fıtığından dolayı rahatsız olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Zonguldak Yeşilköy’de oturuyorum. Maddi durumumuz kötü. Kaymakam bize bakıyor. Kaymakamımız yardımcı oluyor. Evimizi yaptıramadık. Bel fıtığı olduğundan çalışamıyorum. Belimin iki tarafında fıtık var.”

“KARDEŞLERİM İMZA VERMEDİ”
Yeşilköy köyünde yaşayan ve 6. sınıfa giden çocuğunun olduğunu belirten Şaban Yamakçık, geçim sıkıntısı çektiğini evini yaptırmak için kardeşlerinin imza vermediğini söyledi. Yamakçık, yaşlı annesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Babam yok. Kardeşlerim var ama onlarda uzakta olduğundan yanıma gelmiyorlar. Eşim ve bir çocuğum var. Çocuğum 6. sınıfa gidiyor. Geçimimiz çok zor. Kaymakamımız elinden geldiği kadar yardım ediyor. Evimizi yaptıramadık. Biraderlerim imza vermedi. O yüzden biz kaymakama başvurduk. Kaymakamdan Allah razı olsun. Konteyner ev yaptı. Herhangi bir yerden gelirimiz yok. Eşimin üç ay da bir özürlü maaşı var. O aldığı para borcumuza yetmiyor. Annem de yaşlı. Ben çalışamıyorum. Evimiz çok eski olduğundan yaptıramadık. Kimseden yardım gelmiyor.”
Şaban Yamakçık’ın eşi Gülçin Yamakçık da eski evinde oturacak ve yatacak yer olmadığını, yüzde elli oranında engelli raporu olduğunu belirterek Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu’na konteyner için teşekkür etti. Gülçin Yamakçık, evde eşyası olmadığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: Evimi yaptırmak istedim ancak yaptıramadım. İmzalar gerekti. Onları yapamadık. Yakınlarım imza vermedi. Evim müşterek arazi üzerinde olduğu için vermediler. Evimizin tavanı akıyor. Oturacak durumda değil. Allah rızası için herkesten yardım bekliyorum. Evimde çekyatım yok. Çamaşır makinesini alamıyorum. Kaymakamımıza Allah razı olsun. Başvuralı bir sene oldu. Konteyner eve sahip oldum.”
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER