HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK
gundemeregli.com-Yurtta hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, batı kesimlerde ise 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden alınan tahminlere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu´nun kuzeydoğusu, İstanbul´un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop, Ordu, Samsun, Tokat, Balıkesir´in kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, batı kesimlerde ise 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu´da batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu´nun batısı, Isparta, Burdur ve Hatay çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu 29
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyıları kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü yağışlı 29
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 32
Adana: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 33
Antalya Parçalı ve az bulutlu 35
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek 27
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER