Hayırseverlerden yardım bekliyor

Ereğli´de yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan Atalay ailesi, evlerini onarabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Hayırseverlerden yardım bekliyor
Ereğli´de yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan Atalay ailesi, evlerini onarabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. 
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Topçalı köyünde yaşayan Atalay ailesi, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. 4 kişilik aile, Mustafa Atalay’ın (51) aldığı asgari ücret ve 86 yaşındaki Hüseyin Atalay’ın üç ayda bir aldığı yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Mustafa ve Şerife Atalay’ın (50) 18 yaşındaki kızları Semra Atalay ise Bülent Ecevit Üniversitesi’nde hayırseverlerin yardımları ile okumaya çalışıyor. 
Çatısından su akan ve her tarafından soğuk giren evde kışı geçirmenin çok zor olduğunu belirten Şerife Atalay, hayırseverlerden evlerine bakım yapabilmeleri için yardım beklediğini söyledi. Eşinin işe yeni girdiğini ve mevcut gelirleri ile 40 yıl önce inşa edilen evlerine bakım yaptırmalarının mümkün olmadığını dile getiren Atalay, “Bu evde soğuktan duramıyoruz. Çatımız damlıyor. Bu evde 4 kişi yaşıyoruz. Bir tek odada duruyoruz hepimiz. Başka odada duramıyoruz. Bu evde böyle nasıl duracağız? Soğuk oluyor. Doğrudürüst ev muhafazalı değil. Köşelerden fareler de çıkıyor. Eşim de köyde bir fabrikada yeni işe girdi, asgari ücretle çalışıyor. Evi yaptıracak durumumuz yok. Kızım Zonguldak’ta üniversitede, oradan buradan gelen yardımlarla okuyor. Ben bu eve geleli 25 sene oldu, bu ev yapılalı 40 sene vardır. 40 yıldır bu eve bakım yapılmıyor” dedi. 
Evin tavanına ve tabanına farelerin girmemesi için beton dökülmesini, çatının, pencere ve kapıların tamir edilmesini isteyen Şerife Atalay, hayırseverlerin soğuk kış günleri öncesi kendilerine yardım eli uzatmalarını bekliyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER