Hedef; öğrenciyi yeni kampüste toplamak

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Karadeniz Ereğli Devlet Hastaneleri eski yerine yapılması planlanan üniversite kampüsü konusunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek bilgilendirdi.

Hedef; öğrenciyi yeni kampüste toplamak

İHA-Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Karadeniz Ereğli Devlet Hastaneleri eski yerine yapılması planlanan üniversite kampüsü konusunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek bilgilendirdi. Ziyarette Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

EN UYGUN ALAN ESKİ HASTANENİN YERİ

Belediye Meclis üyelerinin kampus konusundaki sorunlarını yanıtlayan Rektör Özer, o alanın ilçede üniversite kampüsü yapılabilmesi için her şeyiyle en uygun alan olduğunu belitti.

Özer, oranın kampüs olması ile ilgili uzun yıllardır konuşulduğunu hatırlatarak, “Demek ki yeterince istenildiği zaman gerçekleşebiliyormuş. Ben başta başkanımız ve milletvekillerimiz olmak üzere bu sürece katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreçten sonra milletvekillerimizle de beraber belediyemiz, ticaret ve sanayi odası, tüm kurum ve kuruluşlarla el birliği ile hızlı bir şekilde oranın projesini yaptırtacağız. Yaşanılabilir örnek bir kampüs oluşturmak için de çaba sarf edeceğiz. Başkanımız da zaten konuyla ilgili girişimlere başladı projenin çizimi hazırlanıyor şuanda.”dedi.

PROJEDE HER ŞEY ÖNCEDEN BELLİ OLACAK

Özer sürecin bu aşamadan sonra kontrollü bir şekilde geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Çünkü kamuoyunda beklenti yükseldi. İstediğimiz şey şu; o kampüs bir kere dizayn edilecek. Elimizdeki raporlara göre oradaki tüm binaların yıkılıp yeni binalar yapılması gerekiyor. Bizim isteğimiz de zaten o kampüsün düzgün bir şekilde dizayn edilmesi.

DERSLİKLER VE YAŞAM ALANLARI OLUŞACAK

Zaten projeyi yaptırırken tüm kampüsü içerecek şekilde bir proje yaptıracağız. Bu uzun bir süreç. Bugünden projenin neresinden başlayacağımızı bilmemiz lazım. Yarın oraya yatırım yapacak olan da nereye yatırım yapacağını bilecek. Kampüsün içinde neyin nerede olacağı şimdiden bilinecek ve yarın bu proje değişmeyecek. 10-15 bin öğrenciyi barındıracak şekilde bir kampüs olacak.

Onun içinde derslikler, ofisler, camisi, yaşam alanları, kütüphanesi gibi öğrencilerin, akademik ve idari kadroların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar olacak. O yüzden en iyisini yapabilmek için uğraşıyoruz.”diye konuştu.

HEDEF ÖĞRENCİYİ YENİ KAMPÜSTE TOPLAMAK

Konuyla ilgili çok aceleci davranmamak gerektiğini dile getiren Özer, “Ereğli’de iki tane kampüsümüz var zaten. Şuan öğrencilerimiz oralarda eğitim görüyorlar. Nihai hedefimiz nedir; o öğrencilerimizin hepsini yeni yapacağımız kampüste toplamak. Aynı zamanda yeni kampüsümüzü yeni eğitim birimleriyle güçlendirerek öğrenci sayımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Ama dediğim gibi tüm bunları yaparken de güzel bir kampüse sahip olmalıyız.

KDZ. EREĞLİ’NİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Onun için daha en başından kampüs içinde yapılması planlanan tüm birimlerin projesi çizilmiş olacak, maketi de hazırlanmış olacak. Ereğlili vatandaş orada ne yapılacağını önceden bilecek. Bunu hızlandırmak için de el birliğine ihtiyacımız var. Tüm sivil toplum örgütlerimiz ve hayırseverlerimizin de bu konuda bize destek olmaları gerekiyor.

Ondan sonra biz milletvekillerimizle, başkanımızla para kısmı ile ilgili Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. Bu projeyi yatırım bütçesi içerisine sokmamız gerekiyor. Bu aşamadan sonra da projemizin bir kısmını hayırseverler yapacak, diğer kurum ve kuruluşlar yapacak.” şeklinde konuştu.

KAMPÜS İLE ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Özer, ayrıca yeni yapılacak kampüse yeni eğitim birimlerinin kazandırılması ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ama şimdiden şu bölümleri getireceğiz diye beklentiyi arttırmanın bir anlamı yok. Biz adım adım gitmeyi tercih ediyoruz. Söz verdiğimiz zamanda sözümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz. Ereğli’de mutlaka öğrenci sayısını arttıracağız. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz, kimsenin endişesi olmasın”

TSO VE ERDEMİR’DEN DE DESTEK BEKLİYORUZ

Özer, son olarak ise ilçede Erdemir gibi dünya çapında çok önemli bir kurumun bulunduğuna dikkat çekerek, “ Yeni kampüs alanı projesinde Erdemir’in de bize destek olmasını isteriz. Sonuçta bizim üniversite olarak bütçemiz belli.

Biz burada hızlı bir büyüme yakalamak istiyorsak ekstra kaynaklara ihtiyacımız olacak. Erdemir’in yanında dediğim gibi iş adamlarımız bir araya gelip bir platform kurabilir, Ticaret Odası ve Sendika gibi bize kaynak olabilecek kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var.”dedi.

BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Başkan Uysal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Rektörümüzle üniversite kampüs konusu ile ilgili zaman zaman bir araya gelip görüşüyoruz. Bu görüşmelerden birinde yükseköğrenimi destekleme gibi bir kuruluş önerdi rektörümüz. Ticaret Odamız, esnaf kefalet ve sendikayla görüştük. Ticaret Odası işin proje kısmının maliyetini karşılayacak zaten. Projeyi hazırlayan arkadaşlarımız da güzel bir çalışma yürütüyorlar şuanda.

EREĞLİ EĞİTİMİ DESTEKLEMEK İÇİN BİRİM KURMALI

Bu işler kolay değil gerçekten, yeri geldiğinde bir ağacı bile kesemiyorsunuz. Çok titiz bir çalışmayla hazırlanıyor bu projeler. Biz de belediye olarak ileride çevre düzenlemesi, kültürel aktivite alanları gibi üniversitenin ne gibi konuda ihtiyacı olursa bu birimlerin yapılmasına elimizden gelen katkıyı sunacağız.

Sayın Rektörümüzün dediği gibi yükseköğrenimi destekleme gibi bir birliktelik kurmamız lazım. Bu konuda da Erdemir’in de içinde bulunduğu kişi, kurum ve kuruluşlarla üniversiteye aktarılacak ortak bir fon oluşturabiliriz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER