“HEDEFİMİZ EREĞLİ’DE TEKERLEKLİ SANDALYESİZ ENGELLİ BIRAKMAMAK”

“HEDEFİMİZ EREĞLİ’DE TEKERLEKLİ SANDALYESİZ ENGELLİ BIRAKMAMAK”
gundemeregli.com-Kdz Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Fiziksel Engelliler Derneği, 20 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği 20 engelliye tekerlekli sandalyelerini dernek binası önünde düzenlenen törenle verdi.
Kdz. Ereğli’de şu ana kadar 300 manüel, 110 akülü olmak üzere 410 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Şentürk, hedeflerinin 3 Aralık Dünya engelliler gününe kadar ilçede tekerli sandalye ihtiyacı olan engelli bırakmamak olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında Ereğli’de engellilerin ulaşımda yaşadıkları sorunları bir kez daha hatırlatan Şentürk “Engelliler için Ereğli sadece sahilden ibaret değil” dedi.
“HEDEFİMİZ EREĞLİ’DE TEKERLEKLİ SANDALYESİZ ENGELLİ BIRAKMAMAK”
Şentürk konuşmasında şunları söyledi: “ Bu gün burada 20 engelli arkadaşımızı daha tekerlekli sandalye sahibi yapmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hayırseverlerimizi ve emeği geçenlere tekerlekli sandalye sahibi olan arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bizler Kdz. Ereğli Fiziksel engelliler Derneği olarak 12 yıldır yapmış olduğumuz mücadeleyi önümüzdeki 3 Aralık Dünya Engelliler gününde taçlandırmak istiyoruz. Hedefimiz 3 Aralık’ta bu bölgede akülü ve manüel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insan bırakmamak. Geçtiğimiz yıllarda okullarda sayın kaymakamımızın desteği ile bu sorun çözüldü. Okula giden öğrenciler arasında akülü sandalye ihtiyacı olan öğrenci bırakmadık. İnşallah şehrin altyapısı, ulaşımı, kamu binaları, toplumsal alanlar bu sandalyeleri kullanan engellilere uygun hale getirilir. Çünkü şehrin ana arterlerinde halen ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktayız. Engelliler için Ereğli sadece sahilden ibaret değil. Kaldırımlar da ve kamu binalarında ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorunlarında en kısa sürede giderilmesini diliyoruz. Bu güne kadar dernek olarak 300 engellimize manüel sandalye verdik. 110 civarında da akülü sandalye verdik. Sırada 20 tane daha akülü sandalye bekleyen arkadaşımız var. Onları da 3 Aralık’a kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Ben bu vesile ile İrfan Yazıcıoğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman taşın altına elini koymuştur. Gücünün yetmediği yerde ‘bana ne ‘ dememiştir. Yardımcı olacak arkadaşlarını kanalize etmiştir. Kendisinin Fiziksel Engeller Derneği yönetiminde olmasını buradan yardım alan arkadaşlarım adına şans olarak görüyorum. Kendisine de teşekkür ediyorum.”
Törene katılan Kdz. Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Murat Sesli ise belediye başkanlığı yaptığı dönemde engellilere her zaman sahip çıktıklarını, normal vatandaş Murat Sesli olarakta sahip çıkmaya devam ettiğini ifade etti.
SESLİ: “ENGELLİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Engellilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Sesli “Engelli arkadaşlarımıza her zaman emeğimiz geçecek. O zaman görevliydik emeğimiz geçti. Şu anda normal vatandaş Murat Sesli olarak ta yardımlarımız devam edecek. Özellikle sizleri tebrik ediyoruz. Bu etkinlikleriniz her zaman devam ediyor. Tabi ki engelli vatandaşlarımız var. Bu gün var, yarında olacak. Önemli olan engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek. Tabi ki ben bütün engellilerin kullandığı sandalyelerin hepsinin başkanın kullandığı araçlardan olmasını temenni ediyorum. İnşallah bütün engelli arkadaşlarımız kendi inisiyatifi ile kullanabileceği araçlara sahip olurlar. Bunlarda zaman içerisinde olacak şeyler. Bundan sonraki süreçte bizlerde her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu.
YAZICIOĞLU: “YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetiminde görev yapan Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu da, Dernek Başkanı Şentürk ve ekibini tebrik ettiğini belirterek “İsmail başkanımla biz beraber çalışıyoruz. Derneğin aynı zamanda yönetim kurulu üyesiyim. İsmail başkanımızı güzel çalışmalarından dolayı ekip olarak tebrik ediyorum. Yardımlarımız hep devam edecek. Biz her zaman İsmail başkanımızın yanındayız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 06:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER