HER ŞEY ORMANLAR İÇİN

HER ŞEY ORMANLAR İÇİN
gundemeregli.com-Zonguldak Orman Böle Müdürlüğü ekipleri yaz aylarının başlamasıyla birlikte çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Ekipler Bölge Müdürlüğünün bağlı olduğu Zonguldak başta olmak üzere,  Bartın, Karabük’te de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ulus Orman İşletme Müdürlüğünde 7 Haziran 2013 tarihinde Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören ve İşletme Pazarlama Şube Müdürü Fikret Koç’un katılımlarıyla Kumluca Orman İşletme Şefliğine ait Kumluca Orman Deposunda uygulamalı olarak eğitim düzenlendi.

İşletme Müdürü Mahmut Şentürk, İşletme Müdür Yardımcısı V. Hasan Beytekin ve Şeflerin hazır bulunduğu toplantıda; üretim ve pazarlamada dikkat edilmesi gereken hususlar, maddeler halinde incelenerek standardizasyona uygun üretim yapılması esasına da dikkat çekilerek toplantıya son verildi.

ZARAR VERMEDEN TOPLANDI

Ihlamur çiçeğinin ağaçlara zarar vermeden pratik olarak toplanması için geliştirilen Budama Makası ile Yenice İşletme Müdürlüğü bahçesindeki Ihlamur çiçekleri toplandı.

Uygulama çalışmasına Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürü Yakup Varlı, Yenice İşletme Müdürü Şevket Eraslan, İşletme Şefleri, Kooperatif Başkan ve üyeleri ile işletme personeli katıldı.

Uygulama; zaman, işgücü ve güvenlik açısından başarılı ve pratik bulunduğundan bundan sonra yapılacak olan ıhlamur çiçeği üretiminde bu yöntemin kullanılması kararlaştırıldı.

 

ORMANIN ZARARLARI

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orman Zararlılarıyla Mücadele kapsamında kabuk böceği ile mücadele çalışmaları incelendi.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde, Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanlığı Orman Zararlıları İle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Yamantaş ve Mühendis İbrahim Akçam’ın katılımı ile Bölge Müdür Yardımcımız Nizamettin Ören, Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar tarafından kabuk böceği ile mücadele çalışmaları kapsamında yırtıcı böcek salınması ve mekanik mücadele çalışmaları yerinde incelendi.

İnceleme heyetine İşletme Müdür Yardımcısı Altun Aktaş ve İşletme Şefi Emre Barlak eşlik etti.

DUYARLILIK İSTENDİ

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü, vatandaşların orman yangınlarına daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla KARES AVM’de stant açarak, ALO 177 Yangın İhbar Hattını broşür, şapka ve fidan dağıtarak tanıttı.

11.06.2013 tarihinde gerçekleştirilen tanıtımda,  İşletme Müdürü M.Emin Uzunsoy tarafından Alo 177 ve orman yangını tedbirleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yerel basın ve yayın organlarının da hazır bulunduğu bilgilendirme için halkın geniş katılımı sağlandı.

Bölge Müdürümüz Musa Çelebi, Sakarya İli Hendek İlçesi Köy Muhtarları tarafından makamında ziyaret edildi.

Hendek İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Baylan, İl Genel Meclisi Üyesi Adem Öz ve 10 Köy muhtarını makamında ağırlayan Bölge Müdürümüz; yeni görevinin  hayırlı olması dileklerini ileten misafirlerine, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek bundan sonra da iyi ilişkiler içinde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. 

ZİYARETLER SÜRÜYOR

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından makamında ziyaret edildi.

Yeni görevinin Zonguldak’a ve Bölge Ormancılığına hayırlı olması dileklerini ileten misafirlerine, nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Bölge Müdürü Çelebi, Zonguldak Bölge Müdürlüğünde hizmet vermekten gurur duyacağını ifade etti.

Ormancılık sektörü, Zonguldak’ın sektör içindeki yeri, Bölge Ormancılığındaki dar boğazlar ve çözüm yolları gibi konuların konuşulmasının ardından misafirlerin uğurlanmasıyla ziyaret sona erdi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER