HER YER BEYAZ ÖRTÜ

HER YER BEYAZ ÖRTÜ

ilçesinde 1986 yılından bu yana ilk kez yoğun kar yağışının etkisi altında kaldı. Bazı bölgelerde bir metreyi bulan kar, önceki akşam 16.00&[#]8217;da yoğun bir şekle yağmaya başladı. Mesai bitimine rastlayan yağışlar sebebiyle binlerce vatandaş biran önce evlerine ulaşmak için trafikte uzun kuyruklar oluşturdu.

İlçede 14 saati aşkın bir süre elektriklerinde kesilmesi sıkıntıları daha da büyüttü.

İlçe ve köylerine Belediye ile Özel İdare Müdürlüğü ekipleri kapanan yolları açmak için büyük mücadeleler verirken, kar yağışı günlük yaşamı adeta felç etti.

Ereğli ilçesine çoğu mahalle ve köylerde yollar ulaşıma kapandı. Bazı araçlarda devrilen araçlardan ötürü maddi hasarlar meydana geldi, Ereğli&[#]8217;de yoğun yağan kar en son 1986 yılında yaşanmıştı. O zaman kar kalınlığı 50 santimi aşmıştı.
OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kar nedeniyle okullar iki gün tatil edilirken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimi geçti. Öte yandan merkezinde karın ağırlığına dayanamayan onlarca ağaç devrilirken, devrilen ağaçlar nedeniyle arabalar zarar gördü. Devrilen bazı ağaçlar yaya yollarını kapatırken ilçe merkezinde belediyenin sırasında park halinde bulunan bir otomobilin üzerine çamağacı devrilince ön kısmında ağır hasar oluştu. Yoğun kar yağışı ana trafolarda hasara neden oldu. 16 Ocak akşamından beri Ereğli genelinde elektrik verilemezken birçok vatandaş mağdur durumda kaldı. Enerjisa yetkililerinin arızayı gidermeye çalıştıkları öğrenilirken, ilçeye saatler sonra elektrik verilmeye başlandı.
Öte yandan ilçede belli bir süre elektrik olmamasından dolayı esnaf kardan adam yaptı, okulları tatil olan çocuklar ve gençler kartopu oynayarak ve kayarak eğlendi.

ALAPLI&[#]8217;DA KAR ETKİLİ OLDU

Alaplı ilçesinde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar yağışı aralıklarla sürüyor.
Alaplı ilçesindeönceki akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. İlçe merkezinde yer yer kar kalınlığı 45 santimetreye ulaşırken, ilçede su ve elektrik kesintileri yaşandı. Alaplı´ya bağlı onlarca köy yolunda büyük sıkıntı olduğu öğrenilirken ilçede zincir takan araçlar bile yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar kara saplanırken kar yağışına yine en çok çocukları sevindirdi. Yoğun kardan dolayı tatilde olan öğrenciler kartopu oynayarak ve kayarak karın keyfini çıkardı.
Beyaza bürünen kentte kartpostallık görüntülerde oluştu. Vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2021, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER