Hırsız hastaneye yine gelince yakayı ele verdi

Bir doktorun masaya bıraktığı çay parasını alan zanlı, güvenlik kameralarına yakalandı. Şahıs hırsızlık yaptığı hastaneye tekrar gelince tesadüfen aynı doktorla karşılaştı.

Hırsız hastaneye yine gelince yakayı ele verdi
Zonguldak’ta bir doktorun masaya bıraktığı çay parasını alan zanlı, güvenlik kameralarına yakalandı. Şahıs hırsızlık yaptığı hastaneye tekrar gelince tesadüfen aynı doktorla karşılaştı. 

Zonguldak’ta geçtiğimiz yılın Aralık ayında bir hastanede 07.30 sıralarında mesaiye başlayan uzman doktor, haftalık çay ücreti olarak hazırladığı 50 TL’yi görevlinin alması için çalıştığı odadaki masanın üzerine bıraktı. Odanın kapısı açık ve arkası dönük vaziyette çalışmasını sürdüren uzman doktor, yaklaşık 1 saat sonra odaya giren görevliye çay ücretini alıp almadığını sordu. Görevli de çay ücretini almadığını söyleyince hastanenin güvenlik kameraları incelendi.



ÖNCE KOLAÇAN ETTİ, HASTALARI BEKLEDİ

Güvenlik kameraları ise o an her şeyi saniye saniye kaydetti. Hastanenin koridorunda ilerlerken parayı fark eden hırsızlık zanlısı bir anda koridorun ortasında beklemeye başladı. Bu sırada tekrar geldiği yöne dönen zanlı, koridorda 2-3 tur attı. Koridorun sakinleşmesini ve hastaların koridordan geçmesini bekleyen zanlı, son turunda parayı masanın üzerinden alarak kayıplara karıştı.

Kamera görüntülerini inceleyen uzman doktor ise durumu güvenlik görevlilerine bildirdi.



BİR AY SONRA TESADÜFEN KARŞILAŞTILAR


Görüntülerden hırsızlık zanlısının yüzünü belirleyen uzman doktor, zanlıyla yaklaşık bir ay sonra tesadüfen yine hastanede karşılaştı. Güvenlik görevlilerine haber veren uzman doktor, zanlının yakalanmasının ardından görüntülerini izleterek yaptığı işin kameralar tarafından kaydedildiğini hatırlattı. Zanlının kendisinden özür dilediğini ifade eden doktor ise şikayetçi olmadı ve parasını da geri istemedi. 



“BEN DE EKMEĞİMİ KAZANIYORUM”

İsminin açıklanmasını istemeyen uzman doktor, her gün mesai saatinden önce işe başladığını söyleyerek kazandığı paranın çalınmasına tepki gösterdi. Çalışarak ekmek parasını kazandığını ifade eden görevli doktor, “Ben 50 TL’nin peşinde değilim. Benim için belki eleştiride bulunabilirler. Ama ben her sabah mesai saatinden önce işime geliyorum. Benim de bir ailem var. Emek vererek kazandığım paranın böyle çalınması açıkçası beni üzdü. Kendisini tesadüfen biraz zaman sonra hastanede gördüm. Yanına yaklaştığımda telaşlı bir tavrı vardı. Ben de ´Hasta Kayıt ne tarafta´ diye sordum. Bana yolu gösterip dışarıya çıktı. O an güvenlik görevlilerine haber verdim. Güvenlik görevlileri sonra beni çağırdı. Görüntüleri kendisine izlettik. Benim art niyetli bir amacım yoktu. Sadece kendisinin yaptığından ders almasını istedim. Kendisi de benden helallik isteyerek özür diledi” dedi.

Öte yandan, zanlının sabıkası olduğu iddia edilirken hakkında işlem yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER