HSYK´dan bin 34 hakim ve savcıyı ilgilendiren atama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi tarafından hazırlanan bölge adliye mahkemeleri kararnamesi yayımlandı. Kararname, bin 34 hakim ve savcıyı kapsıyor.

HSYK´dan bin 34 hakim ve savcıyı ilgilendiren atama

HSYK tarafından yayımlanan kararnameye göre; Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Gaziantep ve Samsun illerinin bölge adliye mahkemesi başkanları, daire başkanları, savcı ve mahkeme üyelerinin isimleri belirlendi.

Buna göre; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına Ankara Hakimi Ramazan Aksan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına İzmir Hakimi Turhan Eğlenoğlu, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına Antalya Cumhuriyet Başssavcıvekili Ali Nevzzat Açıkgöz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına Malatya Hakimi Mustafa Çetin, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına Gaziantep Ticaret Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına ise Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun getirildi.

HSYK’dan Bölge Adliye Mahkemeleri Kararnamesine ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Bölge Adliye Mahkemeleri kararnamesine ilişkin çalışmalar, 25 Mart 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Kararname takvimine uygun olarak, bölge adliye mahkemesi daire başkanlığına ataması yapılanların tebligatları 22 Nisan 2016 tarihine, bölge adliye mahkemesi üyeliğine ve Cumhuriyet savcılığına atananların tebligatları ise 15 Haziran 2016 tarihine kadar gönderilecektir.

Bölge adliye mahkemeleri başkanlar kurullarının iş bölümlerini 6 Mayıs 2016 tarihine kadar belirlemelerinin gerekmesi, bu mahkemelerin faaliyete geçmesinden önce atananlara yönelik eğitim ve entegrasyon çalışmaları ve kararname takvimine uygun çalışmaların devam edilebilmesi hususları dikkate alınarak, atananlardan yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce netleşmesi ve kesinleşmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin dilekçelerini en son 1 Nisan 2016 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından atanma talep formunun açıklama kısmının doldurulması suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

Hakim veya Cumhuriyet savcısı olan eşlerden sadece birisinin bulunduğu yerin dışındaki bir bölge adliye mahkemesine ataması yapılmış olması halinde, diğer eşin ataması ilk derece mahkemelerine ilişkin kararnamede değerlendirilecektir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER