İçme suyunda %30 indirim kararı alındı

Kdz Ereğli´de, içme suyunda yüzde 30 indirim yapılması kararı alındı.

İçme suyunda %30 indirim kararı alındı


Kdz Ereğli´de, içme suyunda yüzde 30 indirim yapılması kararı alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’nda yapılan Ekim ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda yaptığı gündem dışı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Kardeş Şehir Almanya’nın Düren Kenti ile Kayseri’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde, festivaller ve kültürel etkinliklerin şehirlerin tanıtımında etkili olduğunu belirtti.

Uysal, iki kentteki izlenimleri sonrası ise Belediye Kültür Müdürlüğü’ne, Ereğli’ye ait yöresel ezgi ve ürünlerle ilgili çalışma başlatılması talimatını verdiğini söyledi.
 
7 MECLİS ÜYESİ..!
 
Bu arada, geçtiğimiz ay yapılan Eylül Ayı meclis Toplantısı’na çeşitli gerekçeler göstererek katılmayan AK Parti’li üyeler Yusuf Kalay, Mehmet Erdoğan, Sabri Dinç, Fevzi Ekşi, Hasan Pınarcık, Turgay Aydın ve Mustafa Şentürk’ün toplantıda yer aldığı dikkat çekti. Bu üyelerin verdikleri oylar ise alınan kararlarda etkili oldu.

SUDA YÜZDE 30 İNDİRİM!..

Bu maddelerden biri olan; CHP’li meclis üyelerinin bir önceki meclis toplantısında ‘içme suyunda indirime gidilsin’ şeklindeki verdiği önerge, yapılan incelemenin sonucu detaylı olarak yeniden gündeme taşındı.

Önerge sonrası yapılan incelemede, Ereğli Belediyesi’nin su üzerinden para kazanmadığı, gündemde olan yeni elektronik sayaçlar ile faturalarda düşüşün yaşanacağı gerekçeleri ile indirim yapılamayacağı yönünde karara varıldığı meclis katibi tarafından aktarıldı. Başkan Uysal da, indirim yapılmayacağı yönünde hazırlanan raporu ve gündem maddesini oylamaya sondu.

Oylama soncunda AK Partili 7 Meclis üyesi ve CHP’lilerin 21 ret oyuna karşın 11 kabul oyu çıktı. Buna göre, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin sattığı içme suyunda yüzde 30 indirime gidilmesi karara bağlandı.
 
GEÇMİŞ HATIRLANDI!

Yapılan bu oylama sonrası alınan karar, eski belediye başkanı döneminde de gündeme gelmiş ancak o dönem de kabul edilmemişti. Eski Belediye Başkanı CHP’li Halil Posbıyık ile aralarında CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı’nın da bulunduğu meclis üyeleri, geçmişte AK Parti kanadından gelen “suda indirim yapılsın” önerisine ret oyu kullanmışlar ve indirimi kabul etmemişlerdi.

İKİNCİ OTURUM YARIN

Gündemde yer alan maddelerden görüşülen 18 maddeden bazıları oy birliği, bazıları ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Diğer maddeler ise yarın aynı yer ve saatte yapılacak olan Ekim Ayı Meclisi 2. Oturumunda görüşülecek.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 11:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 10 yıl Önce

Belediye Meclis toplantısını izledim. Merak ettim. Acaba, acaba Halil Posbıyık Etem´e, Deniz´e , Selma´ya ve bircümle kendisine bilerek yada bilmeyerek hizmet eden başkan yardımcıları ile daire müdürlerine 2. bir maaş mı veriyor. Olmaz ya inan aklıma geldi. Belediyenin 40 milyona yakın borcu olduğunu duymayan kalmadı. Adamlar komisyon raporuna borçsuz , güçlü belediye yazdırmışlar. Hemde su parasında indirim istenen rapora. Güçlüysen indir. Borçsuz san indir. su parasını. Başkan Uysal sen bunlarla 2019 ´ u zor göreceksin zor.

Ali Suat ESER
Ali Suat ESER - 10 yıl Önce

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay´a Mayıs ayında Echomar Hastanesi Başhekimliğindeki sohbetimizde [ct]Belediyeyi aldınız kutluyorum. Şimdi vatandaş olarak ilk beklediğim, önceki dönem mecliste [ct]suyu üç kuruşa alıp 10 kuruşa satmayalım[ct] diye muhalefet yapıyordunuz haklı olarak. Şimdi belediye sizde. gereğini yapmanızı bekliyoruz[ct] demiştim. Kalay da [ct]bu konuyu söylediğimde arkadaşlarım bana çok kızıyor[ct] demişti.
Anlaşılan o ki, sayın Kalay ve 6 arkadaşı sözlerini yerine getirmek için geçen dönem toplantıya katılmayarak CHP´nin su indirimi önergesinin gündeme alınmasını sağladılar ve bu günkü oylamada da indirim yönünde oy kullanmışlar. İktidara gelince sözlerini tutarak suda %30 indirimi sağlayan Yusuf Kalay ve arkadaşlarını kutluyorum... Önergeyi verenlere de teşekkür ederiz de [ct]iktidardayken niye indirim sağlamadınız[ct] diye de sormadan duramıyorum.

SIRADAKİ HABER