İHBAR ÜZERİNE ,POLİS VE JANDARMA ORADAYDI

İHBAR ÜZERİNE ,POLİS VE JANDARMA ORADAYDI
gundemeregli.com-Kdz  Ereğli ilçesinde, A/2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkumun firar girişiminde bulunduğu ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri harekete geçerek cezaevi girişinden önlem aldılar. Hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan ihbarın tatbikat olduğu anlaşılınca ekipler rahat bir nefes aldı.
Kdz. Ereğli A/2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda sabah saatlerinde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekiplerine olayın tatbikat olduğu haber verilmeden, bir mahkumun firar girişiminde bulunduğu ve acilen cezaevine gitmeleri talimatı verildi. Kısa sürede cezaevine giden polis ve jandarma ekipleri içeri girerek tatbikat senaryosu gereği firar etmeye çalışan mahkumu yakalayarak etkisiz hale getirdiler. İtfaiye ekipleri olası bir yangına karşı tedbir alırken, sağlık görevlileri de ekipmanlarıyla birlikte cezaevine girdiler. Tatbikat devam ettiği sırada doğalgaz ve elektrik kurumuna bağlı teknik ekipler cezaevi önünde müdahale için hazır beklerken, vatandaşlar ise olan biteni ilgiyle izlediler.
Yaklaşık yarım saat süren tatbikat sonrası tüm ekipler cezaevi çevresinden ayrılırken, cezaevi yetkilileri bu tür tatbikatları rutin olarak belirli aralıklarla yaptıklarını belirterek, amacın olası firar girişimi ya da yangın ve benzeri olağanüstü durumlar için tüm birimlerin sürekli hazırlıklı olmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2013, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER