İkizler günden güne eriyor

Bartın´da yaşayan bir anne, gözlerinin önünde eriyen ikiz çocuklarının teşhis ve tedavisi için devlet büyüklerinden yardım istedi.

İkizler günden güne eriyor
Bartın´da yaşayan bir anne, gözlerinin önünde eriyen ikiz çocuklarının teşhis ve tedavisi için devlet büyüklerinden yardım istedi. 
Bartın´da yaşayan 34 yaşındaki Selda Yıldırım, 2003 yılında Damla ve Yağmur isminde ikiz kız çocuğu dünyaya getirdi. Dört yaşına gelinceye kadar bir sağlık problemi yaşamayan Damla ve Yağmur kardeşler nefes almakta ve yürümekte zorluk çekmeye başladı. Annesi tarafından hastaneye götürülen ikizlerin durumu her geçen gün daha da kötüye gitmeye başladı. İkizler bir süre sonra yatağa mahkum oldu. 11 yaşında olmalarına rağmen fiziksel gelişimleri yavaşlayan ikizler için anne Selda Yıldırım çalmadık kapı bırakmadı. Ankara’da çeşitli hastanelere ikizleri tedavi için götüren anne Yıldırım, çocuklarının tedavisi için hastane bahçelerinde bile yattığını söyledi. Yıldırım, ikiz kızları için tam teşhis ve tedavi için yetkililerden yardım istedi. İkizlerine Serabral Palsi (CP) hastalığı teşhisi konulduğunu söyleyen Yıldırım, bu tür hastalıklar da fizik tedavi sayesinde iyileşme görüldüğünü söyledi. Devlet hastanelerinde fizik tedavi bölümünün çok yoğun olduğunu ifade eden Yıldırım, özel hastanelerde de bu tür tedavilerin pahalı olduğunu söyledi. İkizlerinin gözlerinin önünde yavaş yavaş eridiğini anlatan Selda Yıldırım, “Ben gerekenleri yapıyorum ama bir sonuca varamıyorum. Çok zaman kaybım oldu. Bir tahlil için bir ay bekliyorum. Tek istediğim kızlarıma adam akıllı bakılması bunun içinde devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Ben kimseden para istemiyorum. Bu hastalığın bir tedavisi varsa yurt dışında falan tedavisi için bana yardım edilsin. Çocuklarım 4 yaşına kadar kendi ihtiyaçlarını kendi görebilecek durumdaydı. Hastalıktan sonra kendileri bir bardak su içmeye bile muhtaçlar. Altlarını bezliyorum, yemeklerini yediriyorum, kızlarımın böyle yaşamasını istemiyorum. Kızlarım yeşil kartlı olduğu için özel hastanede fizik tedavi yaptıramıyorum. Ben kendim yaptırmayı denedim çocuğumun ayağı kırılıyordu” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER