İLACINLA İLACIM OLUR MUSUN?

Kdz.Ereğli Belediye Tabipliği tarafından tıbbi-medikal malzeme ve İlaç toplama kampanyası başlatıldı. İsteyen vatandaşlar Belediye Tabipliğine ilaçları teslim edebilirler talep edilmesi durumunda evlerden ilaçlar belediyemiz tabipliği tarafından alınacaktır.

İLACINLA İLACIM OLUR MUSUN?

gundemeregli.com  Kdz.Ereğli Belediye Tabipliği tarafından tıbbi-medikal malzeme ve İlaç toplama kampanyası başlatıldı.

   Belediye Başkanı Posbıyık, başlatılan kampanya dahilin de İsteyen vatandaşlar Belediye Tabipliğine ilaçları ve evde kullanmadıkları tıbbi-medikal malzemeleri  teslim edebilirler talep edilmesi durumunda evlerden ilaçlar belediyemiz tabipliği tarafından alınacağını ifade etti.

    BU KAMPANYA ÇOK ÖNEMLİ

     Belediye Doktoru Nevruz Kazankaya ise kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:  Bilinçli ilaç kullanımı son derece önemlidir. Çünkü söz konusu olan sağlığımız ve maddi servetimizdir. Herhangi bir hastalık nedeniyle doktorumuzun reçetesi üzerine eczanelerden temin ettiğimiz ilaçları genelde bitirmeden iyileştiğimizi düşünerek ilaç kullanımına son verir ve bir daha sanki aynı hastalığa yakalanacakmış da kullanacakmışız düşüncesi ile ilaçları evimizde saklarız. Bir başka zaman diliminde hastalanıp doktora gittiğimizde ise reçeteye yazılan ilacın evimizde mevcut olduğunu unutur yeniden aynı ilacı alarak ilaç birikmesine sebep oluruz. Gereksiz yere alıp kullanmadığımız veya tamamen tüketmeden depoladığımız ilaçların son kullanma tarihlerinin geçmesi ile kullanılamaz hale geldiği hatta bilinçsizce kullanımdan dolayı komplikasyon “olumsuz yan etki” olgusunu da sıkça yaşarız.

Benzer beşeri bir davranışı tıbbi malzemeler içinde yaparız. Herhangi bir nedenle aldığımız koltuk değneği, tekerlekli sandalye, hasta yatağı, oksijen - astım cihazları, atel, korse, pamuk, sargı bezi gibi aklımıza gelen her türlü tıbbi malzemelerin kullanımı ilaçlar kadar sık olmadığından ailemiz veya yakın çevremiz tarafından belki de hiç kullanılmadan evimizin bir köşesinde gelişi güzel bekler.

    Bahsedilen ilaç ve tıbbi malzemeler hastalığın şifa bulması veya hastamızın vefatı üzerine ihtiyaç olmaktan çıkar. Evimizde fazlalık olarak duran bu ilaç ve tıbbi malzemeler, çeşitli nedenlerle bunlara ulaşamayan ihtiyaç sahipleri için yaşamsal önem taşıyabilir. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, ilaçların son kullanma tarihlerini geçirerek tıbbi atık olarak doğaya zarar vermesini engellemek; evde bulunan ilaçların bilinçsizce kullanımını önlemek amacıyla bu kampanyayı başlatmış bulunmaktayız.

EVİNİZDEN BİZ ALABİLİRİZ… TEL:  333 12 85

Kampanyamıza, son kullanma tarihi dolmamış, kullanılabilir durumdaki ilaç ve tıbbi malzemelerinizi bağışlayarak destek olabilirsiniz. Bağışlarınızı Belediye Tabipliğimize  teslim edebileceğiniz gibi 333 12 85 numaralı telefon arandığında Tabipliğimiz tarafından adresinizden de alınabilecektir. Toplanan bağışlar sağlık ekibimiz tarafından kontrol edilecek; usulünce ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılacaktır.

Bu duyarlılıkla tüm halkımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Evimizde biriken bizim için ihtiyaç fazlası olan gerek ilaç gerekse tıbbi malzeme sağlığımız kadar servetimizin de yok olmasına neden olmasın. Bahsedilen ilaç ve tıbbi malzeme fazlamız ihtiyaç sahiplerine ilaç olsun.

Sağlık,mutluluk,başarı ve neşe dolu bir hayatı hep birlikte yaşamak dileğiyle.

 

 

      

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER