İlk görüşme tarihi belli oldu

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi ile Tat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ. Arasında başlayan Toplu İş Sözleşmesindeki sürecin ilk görüşme tarihinin belirlendiğini duyurdu.Ercan Yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

İlk görüşme tarihi belli oldu

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, Türk Metal Sendikası  ile Tat Metal Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ. Arasında başlayan Toplu İş Sözleşmesindeki sürecin ilk görüşme tarihinin belirlendiğini duyurdu.Ercan Yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Sendikamızın, anılan iş yerinde yetkili sendika olabilmesini sağlayan yeterli üyesi sayısı sonrası“Yetki Belgesi” istemine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı müracaat, ilgili bakanlığın 5 Kasım 2015 tarihli kararı ileresmiyet kazanmıştır.Bu kapsamda, toplamda 419 personeli bulunan Tat Metal AŞ’de yasal olarak yetkisi kesinleşen sendikamızın, işveren kanadı ile yaptığı görüşmeler neticesinde de ilk oturum tarihi belirlenmiştir.11 Aralık 2015 tarihinde, Tat Metal AŞ’nin İstanbul’daki binasında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme Görüşmeleri 1 Kasım 2015-31 Ekim 2017 tarihleri arası olmak üzere 2 yılı kapsamaktadır.Gelinen noktada; gerek yetki talebimize itiraz etmeyen, gerekse kurulan diyaloglarda olumlu tavır ve tutum sergileyen başta Tat Metal AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu olmak üzere şirket yöneticilerine, bu süre zarfında birlik ve beraberliğini koruyan üyelerimize teşekkür ediyoruz.“İnsana Sevgi, Emeğe Saygı” sloganını benimsemiş Türk Metal Sendikası olarak, başlayacak olan sözleşme sürecinde de işçi haklarının korunması, kuruluşun zarar görmemesi yönündeki hassasiyetimiz devam edecektir.Bu bağlamda, yapılacak Toplu İş Sözleşmesi’nin üyelerimize, işveren kanadına ve camiamıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz”

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER