İLK’İ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

İLK’İ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından, ilçeye bağlı tüm mahallelerde gerçekleştirilecek iftar yemeği ve programı etkinliklerine 10 Temmuz Çarşamba akşamı Akarca Mahallesi’nden başlandı.

İftara yaklaşık bin kişi katılırken Başkan Posbıyık iftarların 31 mahallede yapılacağını ifade etti.

Belediye’nin 2013 yılına ait en önemli sosyal etkinliklerinin arasında gösterilen iftar yemeği ve programı etkinliğine bine yakın Akarcalı katıldı.

İLK İFTAR AKARCA’DA

Akşam ezanından yaklaşık bir saat önce, iftarın verildiği Salı Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından hazırlatılan ve özel termostatlı kabinler içinde sıcak tutularak servis edilen yemeklerle oruçlarını açtılar. Akarca Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeği ve programına Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve belediyenin daire müdürlerinin tamamı katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte partinin bazı il ve ilçe yöneticileri ve Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Güleri de yer aldı.

Ezan öncesinde Karadeniz Ereğli Belediyesi Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı ve Belediye’nin hocaları eşliğinde Kur’an-ı Kerim okunup dua edilirken, yine Avcı tarafından Ramazan konulu bir vaaz verildi. Avcı vaazında Ramazan’ın bereketi ve önemi hakkında dini bilgiler verirken, bu kutsal ay içinde yapılan ibadetlerin önemine işaret etti.

HALKIMIZLA BİRLİKTE İFTAR YAPIYORUZ

Dua ve vaazın ardından Akarca Mahallesi sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik çerçevesindeki çalışmalara ve etkinliklere devam ettiklerine vurgu yaparak bu çalışmalar kapsamında da bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri 31 Mahallede İftar etkinliğine de büyük önem verdiklerini söyledi. “Bu akşam ilk iftarımızı Akarca Mahallesi’nde yapıyoruz. Karadeniz Ereğli’de bir ilki başlattık. Bu iftarlarımızı Ramazan ayı sonuna kadar sürdüreceğiz ve 31 mahallemizin tamamında da bu iftar programlarını düzenleyeceğiz…”, sözleriyle konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlk iftar olması dolayısıyla da Akarca’da gerçekleştirilen etkinlikte eksiklik ve fazlalıklarını görebildiklerini söyledi. İftar programları öncesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek kendilerinden iftar yemeğine katılacak vatandaşların sayıları ile ilgili bilgi aldıklarını hatırlatan Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “… Muhtarlarımız bu konuda bir çalışma yapıyor, bize sayı veriyor. Akarca Mahallesi için de bize 800 kişilik bir rakam verilmişti; ancak görüyoruz ki bu rakam çok aşılmış. Diğer mahallelerimizde bu iftar yemeklerimizi yaparken daha dikkatli olacağız inşallah. Biz, Belediye’mize bildirilen sayının daha da üzerinde kişi için yemek hazırlatıyoruz ve mümkün olduğunda iftarımıza katılan vatandaşlarımızla bir arada olmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Herkes evine gidip yemeğini yiyebilir, iftarını yapabilir. Belki evlerinde bizim sunduğumuz yemeklerden daha iyi yemekler yer. Bundan şüphe yok. Ama, bir arada olmamızın, ve hocalarımızın dualarıyla birlikte iftarımızı açmamızın manası başka. İşte bizim yapmak istediğimiz hem insanlarımızı kaynaştırmak ve yakınlaştırmak hem de hocalarımızın dualarıyla birlikte iftarımızı yapmak. En büyük arzumuz bu…”

RAMAZAN AYINIZ MÜBAREK OLSUN

Konuşmasında ayrıca, 31 mahallede gerçekleştirilecek iftar yemeği ve programları için emek veren belediye ekibine de teşekkür eden Başkan Posbıyık, “… Bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Günlerdir hazırlık yapıyorlar. Yemekleriniz sıcak gelsin, diye özel termostatlı kabinler aldık. Yemekleri, sıcak olarak verebilmek için onların içerisinde muhafaza ediyoruz. Bundan sonra da diğer mahallelerimizde iftarlarımıza devam edeceğiz. Ben, tüm hemşehrilerimin Ramazan’ı mübarek olsun, diyorum. Hep birlikte bir arada olmaktan da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.”, dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER