İmam Hatip liseleri arasında hutbe yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Yarışmaya Zonguldak Merkez ve İlçelerinden 7 Okul birincisi Katıldı.

İmam Hatip liseleri arasında hutbe yarışması yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Yarışmaya Zonguldak Merkez ve İlçelerinden 7 Okul birincisi Katıldı. 
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arası “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” Zonguldak il finali Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camiinde gerçekleştirildi. Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmada Zonguldak Merkez, Kozlu, Ereğli, Alaplı, Devrek, Çaycuma ve Gökçebey İmam Hatip Liseleri olmak üzere 7 okul birincisi yarıştı.
Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün komisyon başkanı olduğu yarışmaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Nusret Parlak, Mehmet Aran, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, Büro Memur Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Zimder Başkan Yardımcısı Zekeriya Uçar, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İmam Hatip Tatbikat Camii’nde gerçekleştirilen Merkez ve diğer ilçelerden 7 İmam Hatip Lisesi öğrencisinin katıldığı yarışma, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Ali Soyyiğit’in Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından ev sahipliğini üstlenen Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Recep Ali Kanberoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı.
Tüm katılımcıların gönüllerin birincisi olduğunu sadece bölge yarışmasına gidecek olan öğrenciyi belirlemek adına tatlı bir rekabetin yaşanacağını ifade eden Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ali Kanberoğlu: “ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilgi istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin ve özgüven duygularının geliştirilmesi amacıyla geleneksel olarak yıllardır uygulanan hutbeyi güzel okuma, yarışmalarının 2015-2016 öğretim yılında gerçekleştirilecek olan il final elemeleri bugün Zonguldak Anadolu imam Hatip Tatbikat camisinde gerçekleştiriyoruz. Yarışmaya katılan öğrenciler okullarında yapılan elemeler sonucu 1.olarak okullarını temsil etme hakkı kazandılar. Bugün burada ise tatlı bir rekabet yaşayacaklar. Babasının rahatsızlığına rağmen Komisyon Juri Başkanlığı görevini ifa etmek üzere aramızda olan, programımıza katkı sağlayan İl Müftümüz Mürsel Öztürk başta olmak üzere bu hayırlı ve de bir o kadar güzel olan yarışmanın düzenlenmesinde bize destek veren İl Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Okul İdarecilerimize, hayır severlerimize, yarışma jüri üyelerimize ve de en önemlisi yarışmacı öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmada jüri komisyon başkanlığını yapan Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, katılan öğrencilere başarılar dileyerek; “Düzenlenen bu yarışma inşallah hayırlara vesile olur. Buraya gelen öğrencilerimiz okullarında birinci oldular bizde burada Zonguldak’ı temsil edecek öğrenciyi seçeceğiz. Aslında hepsi bizim gönlümüzde birinci olmuşlardır ama bu bir yarışmadır burada bir arkadaşımızı hepinizi temsilen bölgeye göndermiş bulunacağız” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Genç Hatipler minberde hutbe okuyarak birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 7 öğrencinin yarıştığı yarışma sonrasında Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Ovaz birinci olurken, Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet İslam Bilgiç ikinci, Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Demirci ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere organizasyon heyeti tarafından gömlek, kitap ve eşofman takımları, kırtasiye malzemeleri hediye edilirken, yine tüm katılımcı öğrencilere İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından Kur’an-ı Kerim Meali, Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede tarafından ise çeşitli, hediyeler takdim edildi. Yarışmanın birincisi olan Murat Ovaz 8 Nisan’da Çankırı’da yapılması planlanan bölge yarışmalarında Zonguldak’ı temsil edecek.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER