İMAMLARA SEMİNER VERİLDİ

İMAMLARA SEMİNER  VERİLDİ
gundemeregli.com-
Ereğli ilçesinde 24 Haziran 2013 tarihinde başlayacak olan yaz Kur’an kursları öncesi müftülük tarafından imamlara seminer verildi.
Kdz. Ereğli Müftülüğü 24 Haziran’da başlayacak olan yaz Kur’a kursları öncesi Safa Camii’nde 380 imam için seminer düzenledi. Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan seminerde konuşan Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, imamlara kurslarda dikkat etmeleri gereken bazı hususlarda uyarılarda bulundu. Ereğli Müftüsü Erkan imamlara yönelik konuşmasında “Yaz Kur’an kurslarına daha fazla önem vermemiz icap ediyor. Cenab-ı hak Kur’an-ı Kerim’de ‘Kalpler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur’ buyuruyor. Dünyaya ve ülkemize baktığımız vakit sıkıntı ve stres içerisinde olduklarını müşahede ediyoruz. Sıkıntıların kaynağında da bizi yaratanı yeterince tanıyamayışımız, onun bizlere son mesajını getiren Efendimiz Aleyhissalatu Vesselamın hayatını yeterince bilmeyişimiz ve hayatlarımıza yeterince tatbik etmeyişimiz olduğunu görüyoruz. Gerek hanımlara yönelik, gerekse yaz kurslarında çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisini, din, millet, memleket sevgisini eğer insanlarımıza öğretebilir isek, anneler, babalar, aile halkı, mahalle halkı, şehir halkı ve nihayetinde ülke halkı mesut olacak” dedi.
Ereğli’de yaz Kur’an kurslarının 24 Haziran 2013’de başlayıp 23 Ağustos 2013 tarihinde sona ereceğini belirten Erkan, hafta içi her gün saat 10.00 ile 13.00 saatleri arasında çocuklara eğitim verileceğini dile getirdi.
İmamlara yaz Kur’an kursları ile ilgili olarak seminer veren Zonguldak Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı ise Diyanet işleri Başkanlığı’nın bu yıl “Gel bu yaz Kur´an’ı kalbine yaz” sloganı ile yola çıktığını belirterek, çocuklara mutlaka camilerin sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda kurslara sadece ilkokul 5. Sınıfı bitiren çocukların alındığını, bu yıl ise 4 yaşından itiberen her yaş gurubunda ki çocukların katılabileceğini belirten Malakçı konuşmasında şunları söyledi: “4 yaşındaki çocuk ile 7,8 veya 16 yaşındaki çocuğun aynı ortamda bulunması belki zor olacak. Ama burada asıl amaç 4 yaşındaki çocuk illa gelsin, bir şeyler öğrensin değil. O çocuk gelsin camiyi görsün. Şadırvanda abdest alındığını görsün. Önemi yok cami avlusunda, bahçesinde oynasın. Cami havasını teneffüs etsin.”
Seminerde imamlara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve çocuklara Kur’an-ı Kerim’i öğretmenin ve camileri sevdirmenin önemini anlatan kısa filmler izlettirildi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER