“İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları” bölgesel semineri gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından sekiz ili kapsayan “İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri” Zonguldak’ta başladı.

“İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları” bölgesel semineri gerçekleştirildi
Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından sekiz ili kapsayan “İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri” Zonguldak’ta başladı. 
Kalkınma Bakanlığı’ndan alınan bütçe kapsamında “İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları” Bölgesel Seminerleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Dedeman Otel’de başlayan seminere sekiz ilden davetliler katıldı.
Yaklaşık üç gün sürecek olan seminerde şu konular aktarıldı:
“Kıyı Kanunu Uygulamaları, Bütünleşik Kıyı Planlaması ve Bakanlığa Diğer Kanunlarla Verilen Yetkiler, Planlama ve Yapılaşmaya İlişkin Mevzuatın Uygulanması ve Yeni Yaklaşımlar, Mücavir Alanlar, İl Çevre Düzeni Planlamasında Yaşanan Sorunlar. İmar Kanunu Uygulamaları, 6306 Sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulamaları, Yapı Denetimi Mevzuatı ve Yazılım. Yapı Malzemeleri, Atık ve Atık Su Yönetimi ve Uygulamaları, Enerji verimliliği, Gürültü Yönetimi, İletişim Teknikleri” Eğitimi.”
Seminer hakkında değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Mustafa Özmen, “Bakanlığımızın bölge il müdürleri için hazırlamış olduğu imar, kıyı ve çevre konulu eğitim programı bugün başlamıştır. Bakanlığımıza bağlı Eğitim Daire Başkanlığı’nda görevli arkadaşlar bilgilendirme yapacaklar. Sekiz ilden katılım var. Batı Karadeniz illeri ve Ankara’dan katılım oldu. Belediye, özel idare, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün temsilcileri bu bilgilendirme kapsamına alındı” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nde görevli Ömer Çobanoğlu da seminerin içeriğini aktardı. Çobanoğlu, “Bakanlık adına yapılmakta olan bölgesel seminerlerin 2015 yılı programının ikincisini Zonguldak’ta başlattık. İlk programı Erzurum’da yapmıştık. Amacımız bölgesel birbirine yakın özellikler anlamında da birbirine uyum sağlayan illerimizi bir araya getirip, bu illerdeki belediyeleri il müdürlüklerimiz gibi birçok konuda ortak çalışan insanları bir araya getirip sunumlar ve soru cevaplarla, güncel mevzuat uygulamaları, yaşanan aksaklıkları uygulamada nelerin değiştiği ve düzenleme anlamında fikir paylaşımı yapmak istiyoruz. İki buçuk gün programla 20’nin üzerinde sunumla birçok konuda yapılanlar ve yapılması gerekenleri konuşuyoruz” dedi.
Bölgesel seminerler ile yılsonuna kadar yaklaşık 1.600 kişinin katılması hedefleniyor.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER