İş adamlarına büyük sorumluluk düşüyor

İş adamlarına büyük sorumluluk düşüyor

İş adamlarına büyük sorumluluk düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milliseferberlik çağrısı ile ilgili, “Benim milli seferberlik dediğim olay ‘silahınıal sokağa çık’ bu değil. Dövizdeki spekülasyon dahil ekonomimize yöneliksaldırıları işte bu hava besliyor. Bugün sınırlarımız içindeki ve dışındakiterör örgütleri ile nasıl mücadele içindeysek, ekonomimize yönelik saldırılarkarşısında da aynı kararlılığı göstermeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DEİK Genel Kurulu’nakatıldı. Genel Kurul’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan gelişmelernedeniyle işadamlarına sorumluluk düştüğünü söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz kendisine güvenen işadamlarımızı,yatırımcılarımız asla unutmayacaktır. Sizler açısından bu günler çok önemlidir.Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkartılması konusunda sizlere deönemli görevler düşüyor. Bu dönemde yatırımlarını erteleyen herkes, benimnazarımda ekonomimize saldıranlarla ayın saftadır. Hükümetimiz iş dünyamıza,esnaflarımıza vergi ve sicil affından, kredi kolaylığına kadar ilave desteklerverdi. Bunun karşılığında tek beklentimiz ekonominin çarklarını hızlandırmasıve piyasayı hareketlendirmesi. Yaşanan sıkıntının en önemli sebebi herkesinbekleme durumuna geçmesi. Bu bakımdan mili seferberlik diyorum. Benim milliseferberlik dediğim olay ‘silahını al sokağa çık’ bu değil, milli seferberlikbu. Dövizdeki spekülasyon dahil ekonomimize yönelik saldırıları işte bu havabesliyor. Bugün sınırlarımız içindeki ve dışındaki terör örgütleri ile nasılmücadele içindeysek, ekonomimize yönelik saldırılar karşısında da aynıkararlılığı göstermeliyiz. Ülkesini ve milletini savunmak için canını ortayakoyan yiğitler, aynı amaç için sermayesini kullanması gerekenler örnek olmalı,ibret olmalıdır” dedi.

“Birileri döviz spekülasyonu ile ekonomimize yön vermeye çalışıyor”

Ekonomiyle Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirtenErdoğan, “Ekonomimize döviz üzerinden bir saldırı başlayınca milletime veişadamlarımıza Türk Lirası çağrısı yaptım. Bazılarının bu çağrımı istihza ilekarşıladığını biliyorum. Halbuki ortada 94 krizinden beri yaşadığımız hakikatvar. Birileri döviz spekülasyonu ile ekonomimize yön vermeye çalışıyor. Bunungerisinde ekonomik bir sebep yok. Amaç siyasi operasyonlara zemin hazırlamak.Aynını komşu ülkelerde de yapıyorlar. Rusya, Çin, Azerbaycan. Bu oyunları bizbozacağız. Bunun için de yerli paraya geçmek suretiyle bu adımları atacak vekur baskısını bu ihracatta ve ithalatta üzerimizden atacağız” diyekonuştu.

“Bu millet sıradan bir millet değil”

“Geçtiğimiz yıllarda defalarca bu tuzağa çekilmeyeçalışıldık” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu kumpasların hepsine karşı gereken tedbirleri aldık. Sadece 2009 yılındabizden kaynaklanmayan, tamamen küresel ekonomik krizin etkisiyle bir küçülmeyaşadık. Geçtiğimiz 3.5 yıldır ülkemize yönelik her saldırının ekonomik krizçabası ile gerçekleştirildiğine şahit olduk. Gezi olaylarını hatırlayın‘Tüketmeyin, ekonomi dursun’ diyorlardı. 17-25 Aralık darbe girişimin hedefindeişadamlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemizi karalamak için yapılan kampanyalarınasıl gayesinin ihracat ve turizm olduğu ortadadır. 15 Temmuz’u takip edengünlerde milletimiz 12 milyar dolar bozdurarak ekonomisine sahip çıkmasaydı,aynı oyunu orada da oynayacaklardı. Ama bu millet sıradan bir millet değil.Çağrımıza anında yanıt verdi ve elinde ne var ne yok bozdurdu.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER