İşçiden ´Grev Kararı ´sonrası ilk eylem

İşçiden ´Grev Kararı ´sonrası ilk eylem

İşçiden ´Grev Kararı ´sonrası ilk eylem


Önceki gün grev kararı alan Türk Metal Sendikası Üyesiişçiler ERDEMİR Anakapı önünde ilk eylemini gerçekleştirdi. Türk MetalSendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR )arasında 4 Bin 700İşçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardındanSendika üyesi işçiler Türk Metal Sendikası Genel Merkezi tarafından alınan ‘GrevKararı’nın ardından ilk eylemlerini gerçekleştirdi. Gündüz vardiyasından çıkan İşçiler,Ofis Yolundaki ERDEMİR ana kapıya kadar servis araçlarını kullanmadan ‘TürkMetal, Türk Metal, Güçlü, Güçlü Türk Metal ‘ sloganları atarak geldiler. Buradaaileleri tarafından karşılanan işçiler daha sonra Türk Metal Sendikası EreğliŞubesi Başkanı Metin Ercan’ın konuşma yapacağı alana gelerek ellerinde bulunanTürk Bayrağı ve Türk Metal Sendikası Bayraklarını sallayarak sık, sıksloganlar attı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercanişçilere ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada ,’İşçi sınıfının lideri, Genelbaşkanımız Pevrul Kavlak, hafta sonu bizzat Ereğliye gelerek bizlerionurlandırdı, mücadele ateşini yaktı. Gücümüze güç, moralimize moral kattı. Şimdiher zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha kuvvetliyiz. Ne Mutlu TürkMetalliyim diyene” dedi.

Türk Metal Sendikası’nda söz sahibinin Genel BaşkanPevrul Kavlak’ta olduğunu belirten Ercan yaptığı konuşmasını şu şekildesürdürdü ; “Ürettik dedi, kazandırdık dedi. Şimdi kazanacağız dedi. O zaman,şimdi kazanacağız, emin olun kazanacağız, bundan şüpheniz olmasın. Evet,kazanacağımızdan eminiz. Genel başkanımızın dediği gibi, eninde sonunda amamutlaka kazanacağız. Sorun orada değil... Sorun, nasıl kazanacağımızda... Bizi bilenbilir, biz, en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir deriz. En iyi sözleşme herikı tarafın da kazandığı sözleşmedir deriz. Bugüne kadar böyle dedik, bugün deböyle diyoruz. biz üzüm yemek istiyoruz .Biz işçiyiz, Türk işçisiyiz. Emeğimizdenbaşka sermayemiz, Türk metal başka örgütümüz, Türkiye’den başka sevdamız yok. Bizişçiyiz. İnsanca yaşamak. İnsanca çalışmak. Çalıştığımızın karşılığını almak. Bukadar. Bizim İstediğimiz budur. Fazlasında gözümüz yok. Eğer bunu bize çokgörenler varsa, onların gözünü Allah doyursun. Biz, iş barışı iş huzuru içinelimizi uzattık. Masaya makul ve mantıklı bir sözleşme koyduk. Her iki tarafında kazanacağı bir metin getirdik. Ama karşılığını göremedik. 5 oturum geçti zamönerisi bile duyamadık. Fiilen bize sıfır zam vermiş oldular. Sonra ağızlarından68 kuruş çıktı. Türkiye’nin gözbebeğim, dünya markası, piyasa lideri bir kuruluşişçisine 68 kuruş zam önerti. Ama bizim için, ha sıfır zam, ha 68 kuruş. Aradabir fark yoktur. o yüzden, bu zam önerisinin ciddiye alınacak da bir yanıyoktur. Onun için, sayın genel başkanımız burada da söylediği gibi, Türk metal yönetimkurulu, grev kararını aldı. Kararı fabrikamıza astık. Hepimize hayırlı uğurluolsun. Grev kararı, sözleşme sürecinin önemli aşamalarından kritik bir dönemegirdiğimizi ifade eder. Bir kez daha söylüyorum, Bizim istediğimiz üzümyemektir. Bizim istediğimiz sorunu masada çözmektir. Bizim istediğimiz uzlaşmakve anlaşmaktır. Onun için, ERDEMİR yönetimine de MESS yönetimine de bir çağrıdabulunmak istiyorum, gelin, masada pazarlık edin. Gelin, Türk metalin elinihavada bırakmayın. Gelin, sizi şampiyon yapan işçiye, hakkını verin. o işçiburada... Cevheri Demre, demiri çeliğe dönüştüren, çeliği nakış gibi işleyen o işçilerburada... Hepinize helal olsun. Değerli basın mensupları, emek dostları... İstediğimizrakam, pazarlık için masaya getirdiğimiz rakam, makul ve mantıklıdır. Türkmetalin yaptığı son 20 sözleşmeye bakarsanız, İstediğimiz rakamın, pazarlıkiçin masaya getirdiğimiz rakamın, hiç de abartılı olmadığını görürsünüz. Türkmetalin sözleşme imzaladığı işyerlerinden bir kısmı, 200-300 işçi çalıştıran,yılı kar-zarar dengesinde kapatan şirketlerdi. Ona rağmen İşçisine 500-600 lirazam verdi. Bir de koskoca ERDEMİR’i düşünün. O zaman bize hak vereceksiniz. Bundaneminiz.

HERKESİN GÖZÜ KULAĞI BURADA

Kardeşlerim, genel başkanımızın dediği gibi, herkesingözü kulağı burada... Biz, en önde yürüyoruz. Hak mücadelesinde bayrağı şimdibiz taşıyoruz. Onun için sorumluluğumuz büyük... Nasıl kalbimiz, işyerimiz,bölgemiz, ülkemiz için atıyorsa, bizimle umutlanan bizimle sevinen kardeşlerimiziçin de atıyor. Bir kez daha söylüyorum: biz elimizi uzattık. Gelin pazarlığımasada yapalım diyoruz. Çözüm yeri masadır, masada bitmelidir diyoruz. Değerli kardeşlerim,sayın genel başkanımız, yol haritamızı çizdi görevimiz, çizgiden çıkmadan oyolda yürümektir. Bugünkü eylemimiz, bu yolda bir adımdı. Emin olun, bu yolunsonunda zafer var. Zafere emin adımlarla yürüyoruz. Zafer, sendikasına inanan işçinin,Türk metale inanan üyesinin olacak. Zafer bizim olacak. Hepinizi, disiplininiz,katılımınız ve mücadele azminiz için kutluyorum. Bu arada, verdiğimiz haklımücadelede Bizi yalnız bırakmayan, destekleyen herkese bir kez daha teşekkür ediyor,hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

SENDİKAYA DESTEK İÇİN GELDİLER

Öte yandan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, GülüçBelediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif SertanOcakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker’deeyleme katılarak destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER