İşe başladıkları fabrikada hayatları değişti

Zonguldak’ta 55 ülkeye panel radyatör ihraç eden fabrikada istihdam edilen 60 mağdur kadın, azimleri ve çabalarıyla erkeklere taş çıkartıyor.

İşe başladıkları fabrikada hayatları değişti
Zonguldak’ta 55 ülkeye panel radyatör ihraç eden fabrikada istihdam edilen 60 mağdur kadın, azimleri ve çabalarıyla erkeklere taş çıkartıyor. 
Zonguldak’ta kurduğu fabrika ile 55 ülkeye panel radyatör ihraç eden işadamı Yusuf Günay, tanık olduğu bir hayat hikayesinin ardından sosyal sorumluluk projesine imza attı. Günay, eşinden boşanan, evlenemeyen ve ihtiyaç sahibi kadınları fabrikasında istihdam etti.
İş sahibi olmanın mutluluğu ile hayata tutunan kadınlar ise ağır sanayiye rağmen gösterdikleri performansla göz dolduruyor. Önce yapacakları işi öğrenen kadınlar, ardından da görevlendirildikleri alanlarda çalışarak evini geçindiriyor.
Nitelikli personel olarak erkeklerin yerini alan 60 kadın, mesai saatinin ardından günün geriye kalan kısmında evi ve ailesi ile ilgileniyor.

“ERKEKLERİ ARATMAYACAK KADAR BAŞARILILAR”

İşadamı Yusuf Günay, fabrikada çalışan 60 kadın işçinin erkekleri aratmayacak ölçüde başarılı olduğunu ifade etti. Hayatın zorlukları karşısında ayakta kalmaya çalışan kadınlara öncelik tanıyarak işe aldıklarını hatırlatan Günay, “İşletmemizde 60 hanımefendi çalışmaktadır. 10’u beyaz yakalı, 50’si de mavi yakalı olarak adlandırdığımız iş görenlerimizdir. Hanımefendileri işe alırken eşinden ayrılmak zorunda kalmış veya evlenememiş ve yaşı ilerlemiş olanlar birinci tercihimiz oluyor. Hanımefendiler üç dört ay gibi bir zamanda makineleri kullanabilecek konuma geliyorlar. Erkekleri aratmayacak kadar başarılılar. Bize göre daha vefalı daha işini severek yapan insanlar. Onların yapabilecek olduğu başka da işlerimiz olacak olursa kadınları erkeklerden önce tercih eylerim. Biz onlardan memnunuz” şeklinde konuştu.

“KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN EVİMİZE EKMEK GÖTÜRÜYORUZ”

Fabrikadan önce 8 yıl boyunca farklı sektörlerde çalıştığını anlatan Gülveren Ambarcı, fabrikada işe başlamasıyla hayatının değiştiğini söyledi. İşyerindeki amirlerinin işlerinde kendilerine yardımcı olduğunu ifade eden Ambarcı, kazandığı para ile evinin geçimini sağladığını dile getirdi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Gülveren Ambarcı, çalışmak isteyen kadınlara da çağrı yaptı. İş sonrası evinin temizlik ve yemek işleriyle ilgilendiğini anlatan Ambarcı, şöyle konuştu:
“Burada 3 yıldır çalışıyorum. Çok memnunum buradan önce 8 yıl başka bir sektörde çalışmışlığım var. Ama bu sektörden çok memnunum severek çalışıyorum. 2 yetişkin çocuğum var ailemi tek başına geçindiriyorum. Buradan kazandığımla hiç kimseye muhtaç olmadan 3 kişi geçiniyoruz. Bu işin haricinde ev hanımı olmak zor. İşten eve gidince ev işlerini aksatmadan yemek olsun temizlik olsun çocuklarla alakalı olsun her şeyin üstesinden gelmek zorundayız. Çocuklar olduğu sürece asla evi aşsız bırakmam. Ben çalışıyorum diye her şeyi çocuklarıma bırakamam. Onların da okulları başta olmak üzere kendi sorumlulukları var ama şikayetçi değiliz. Çalışmak güzel bir şey. Ben şahsen evde oturan bir ev hanımı olmayı asla istemezdim. Çalışma şartlarımızdan gayet memnunuz. Bu iş bize uygun; yapamadıklarımızı bize mecbur etmiyorlar. Yapabildiğimiz işleri bizlere veriyorlar. O yüzden biz severek yapıyoruz. Bu iş bayanlara göre gibi görünmese de aslında öyle değil. Ben buradan işyeri sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Bizler onların sayesinde hiç kimseye muhtaç olmadan evimize ekmek götürebiliyoruz. Çalışmak isteyen bütün bayanlara tavsiye ediyorum. Evde oturmasınlar aile bütçesine katkıda bulunsunlar. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarım. Şiddet olmayan bir dünya diliyorum. Allah herkese önce sağlık sonra huzur versin. Herkesten birlik olmayı, kardeşlik duygusuyla birbirlerine sevgiyle kenetlenmeyi diliyorum.”

“ZORLUKLARA KARŞI DİRENÇLİYİM”

Üç yıldır fabrikada çalışarak annesi ve oğluyla birlikte yaşadığını söyleyen Solmaz Albuzlu da işadamı Yusuf Günay’a teşekkür etti. Çalıştıkları fabrikayı “Bizim için bulunmayan bir nimet” olarak nitelendiren Albuzlu, şu ifadelere yer verdi:
“Üç yıl bitti burada çalışıyorum. Daha önce ağır işlerde çalıştığım için burası benim için iyi o kadar zorlanmadım. Restoran ve kafelerde o işler daha zor. Burası çalışma saatleri olsun başımızdaki amirlerimiz olsun hepsi yardımcı oldukları için benim için daha uygun daha kolay geldi. Azimli olunca daha çabuk öğreniliyor. 1 tane oğlum var. Buraya evim de yakın arabayla gidip gelme sorunum olmadığı için burası bizim için bulunmayan bir nimet. Yusuf Günay’a çok teşekkür ediyorum. Allah uzun ömürler versin. Biz üç kişilik bir aileyiz annem ben ve oğlum iş saatleri çok uygun ama annem yaşlı olduğu için benim için biraz sorun oluyor. Ama zorluklara biraz dirençliyim hepsinin üstesinden bir şekilde geliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 07:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER