İŞHANINDA YANGIN

İŞHANINDA YANGIN
gundemeregli.com-Zonguldak´ın Gazipaşa Caddesi’ndeki Vergi Dairesi’nin karşısında bulunan bir iş hanında yangın çıktı. Binanın yangın merdiveni boşluğunda başlayan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Gazipaşa caddesindeki trafik sıkışıklığı yangın söndürme çalışmalarını engellerken yol kenarına park etmiş bir araç çağırılan çekici vasıtasıyla kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken binada mahsur kalan vatandaşları binaya merdiven uzatarak kurtardı. Yoğun dumandan etkilenen 7 kişi gelen ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Paniğe neden olan yangın nedeniyle Gazipaşa Caddesi geçici olarak trafiğe kapatılırken polis ekipleri caddede güvenlik koridoru oluşturdu.
Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım, ”Yangın merdivenine atılan yanıcı maddeler tutuşmuş bu da baca vazifesi gördüğünden yukarıya doğru yangın meydana gelmiş. Yangında kendi imkanları ile merdivenlerden çıkanlar olmuş, mahsur kalan 8-10 kişiyi de biz aldık, durumları iyi duman tahliye olduktan sonra yangının çıkış nedenini araştıracağız” dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yangın mahalline gelerek yangın söndürme çalışmalarını izledi. İtfaiye ekiplerinden yangının çıkış nedeni ile ilgili bilgi alan Muharrem Akdemir, şunları söyledi: ”Bina sahibi ve kiracılar gereksiz malzemeleri merdiven boşluğuna koymuşlar, yukarıdan atılan bir sigara izmariti aşağıdaki malzemeleri tutuşturmuş, kimsenin mağduriyeti yok itfaiye ekipleri müdahale ediyor sıkıntı yok, geçmiş olsun.”
İtfaiye ekiplerinin kısa sürede kontrol altına aldığı yangına merdiven boşluğuna atılan bir sigara izmaritinin neden olduğu iddia edildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER