İşte Ereğli´ye yapılacak o okullar

Ereğli´ye yapılacak okullar belli oldu

İşte Ereğli´ye yapılacak  o okullar

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Hükümeti olarak 1 Kasım genel seçimleri öncesinde verdikleri vaatleri hatırlatarak, “Allaha şükür sizlere vermiş olduğumuz; 30 günlük, 60 günlük, 90 günlük vaatlerimizin ve sözlerimizin yüzde yüzünü gerçekleştirdik.” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe teşkilatının parti hizmet binasında bugün gerçekleştirdiği Nisan Ayı İlçe Divan Kurulu toplantısına katılan Çaturoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DİVAN’A KATILIM YOĞUNDU.

Yoğun katılımın olduğu divan toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından Divan Heyeti belirlendi.

Toplantının Divan Başkanlığını AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş yaparken, Yardımcılığını ise AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcı ve Yerel Yönetimler Başkanı Osman Mahmudoğlu gerçekleştirdi.

ÇAKIR, “MİLLETE LAYIKI İLE HİZMET EDİYORUZ”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Nisan Ayı İlçe Divan Meclisi toplantısının hayırlı olması temennisinde bulunarak; “2015 yılında iki büyük seçim birden yaşadık. Allah’a hamd olsun bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerden de alnımızın akı milletimizin teveccühü ile çıktık. Milletimize hizmet etme yolunda var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti sadece siyasi bir parti değildir. AK Parti bir dava hareketidir. Bizleri tek bir çatı altında toplayan ve hepimizin bir olduğunu gösteren bir harekettir. Bizler ona uymayan ölçüyü hayat olsa geri teperiz. Bizler hiçbir zaman makam ve mevki peşinde olmadık. Tek amacımız milletimize layığı ile hizmet etmektir.

İŞTE YAPILACAK OKULLAR

Son dönemlerde yaptığımız hizmetlerden kısaca söz edecek olursak; İlçemize bağlı Danışmet’li Köyüne ek derslik yapıyoruz. Bunun yanı sıra yine Yazıcılar köyümüze bir İlkokul, İlçe merkezimize Orhan Oğuz Ortaokulu ve Melih Şule Ortaokulu ile Kepez’e Hasan Şahin Anasınıfı yapıyoruz. Önümüzdeki ay Danışmetli ve Yazıcılar okulları ihaleye çıkıyor. Hatırlarsınız 1 Kasım seçimleri öncesinde gittiğimiz Yazıcılar köyüne söz verdik, sözümüzün arkasındayız. Biz bu çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Onun için verdiğimiz sözleri tutuyoruz.

Ereğli’de üç uç bölge var; Kemer, Gülüç ve Ören bölgesi. Malumunuz Ören’de hastanemiz var. Kemer ve Gülüç’e de Butik hastane yaparak bu açılarımızı gidereceğiz.

Son olarak AK Parti Kdz. Ereğli Gençlik ve Kadın Kollarımızın da Genel Merkezim tarafından kısa sürede atama onayı gelecek ve kendileri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecek. Açıkçası biz teşkilat olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ÇATUROĞLU “HERŞEY ZONGULAK VE ÜLKEMİZ İÇİN”

İlçe Başkanı Çakır’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Çaturoğlu, AK Parti hükümetinin verdiği ve gerçekleştirdiği bilgi vererek şunları söyledi:

Her şey Ülkemiz insanının yaşamını kolaylaştırmak için. Ülkemizi ve Zonguldak’ımızı yaşanabilir bir şehir haline getiriyoruz. Bundan sonraki süreç içinde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. Kanunların yüzde 90’ın yapıldığı TBMM’si Plan ve Bütçe komisyonundayız. İşimiz yoğun, bu görevi isteyerek ve bilerek talep ettik. Bu görevde Zonguldak’ımıza daha fazla hizmet ederiz diye düşündük. Sadece plan ve bütçe komisyonunda çalışmıyoruz. Genel kurul çalışmalarında da yoğun destek oluyoruz.

“SÖZLERİMİZİN YÜZDE YÜZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

2002 yılında Ak Parti iktidarı olarak ilk seçime girdik, seçimler öncesinde verdiğimiz vaatler hükümet programın haline getirdik ve gerçekleştirdik. Aynı şekilde 2007,2011 yılları ile gerek 7 Haziran, gerekse 1 Kasım seçimleri öncesinde halkımıza ne vaat etmişsek ne söylemişsek, onu da özellikle 1 Kasım sonrasında hükümet programı haline getirdik ve bunları bir zamana yaydık. Allaha şükür sizlere vermiş olduğumuz 30 günlük, 60 günlük 90 günlük vaatlerimizin ve sözlerimizin yüzde yüzünü gerçekleştirdik.

“REFORMLARIN YÜZDE 65’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Söz verdiğimiz reformlarında bu kısa süre zarfı içinde yüzde 65’ini gerçekleştirdik. Hükümetler tarihinde bir bu bir rekordur. Demişler ki Sayın Başbakanımıza; “biz bunları 30,60,90 günde yapacağız dedik ama 4 seneye yayalım, unutulur. Tabi Sayın Başbakanımız bilge bir insan tavrıyla; “Olmaz, ne söz verdiysek, hangi tarihte yapacağız dediysek onu gerçekleştirmemiz lazım. Biz diğer siyasi parti hareketlerine benzemeyiz. Ben Başbakanımıza buradan gönülden bir alkış istiyorum.

Tabi ki mili irade olarak dim dik ayakta duran ve İslam’ın, mazlumların, ezilenlerin son kalesi Türkiye’yi her alanda savunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ve alkış rica ediyorum.

“KAVRAM KARGAŞASI OLACAKTI”

90 günlük vaatlerin içinde ne var hepiniz takip ediyorsunuz; asgari ücret artışları, gençlerimize, hanımlarımıza, iş dünyasına verilen birçok şey var. Hepsini saymaya zaman yetmez. En son kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilere kadro vaadiydi. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konuda verdiğimiz sözünde üzerine çıktık. Kamuda asli işini yapanlarla ilgiliydi. Kamuda 150-200 bin kişiyi ilgilendiriyordu. Ama daha sonra uzun müzakereler neticesinde asil iş, tali işi konusunda belirsizlik yaşanacak, kavram kargaşası ortaya çıkacaktı. Hükümetimiz bu konuda radikal bir karar aldı. İster tali, ister asil olsun sayıları 720 bini aşan bütün taşeron işçileri kamuda istihdam edilecek. Hayırlı uğurlu olsun”

Konuşmaların ardından dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi.

Gerçekleştirilen toplantıya Çaturoğlu ve Çakır’ın yanı sıra Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Belde İlçe Başkanları, AK Parti İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri ile gençlik ve kadın kolları yöneticileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER